Politică

PSD îi datorează lui Vlad Voiculescu (USR) 25.000 €. Fostul ministru al Sănătății: „Pentru minciunile cu miliardul furat din vaccinuri”

Vlad Voiculescu anunţă că PSD este obligat de instanţă să îi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 euro.

PSD îi datorează lui Vlad Voiculescu (USR) 25.000 €. Fostul ministru al Sănătății: „Pentru minciunile cu miliardul furat din vaccinuri” | Foto: Vlad Voiculescu - Facebook PSD îi datorează lui Vlad Voiculescu (USR) 25.000 €. Fostul ministru al Sănătății: „Pentru minciunile cu miliardul furat din vaccinuri” | Foto: Vlad Voiculescu - Facebook

 

 


Vlad Voiculescu, vicepreşedinte al USR şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat marţi, 9 iulie, că a câştigat procesul intentat PSD ca urmare a afirmaţiilor „mincinoase” lansate de Partidul Social Democrat.

 


„Pentru minciunile oribile la adresa mea - cele cu «miliardul furat din vaccinuri» - PSD este obligat de instanță să îmi plătească despăgubiri în valoare de 25.000 de euro cu titlul de daune morale. Mai mult, instanța obligă pârâtul să retragă postările mizerabile de pe Facebook și să publice, pe propria cheltuială, dispozitivul prezentei hotărâri, după rămânerea sa definitivă, în două publicații de circulație națională, pe site-ul pârâtului PSD și pe rețelele se socializare Facebook și Telegram”, transmite Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

„Pandemia, cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra oamenilor”

Vlad Voiculescu scrie că „pandemia a fost cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra vieții oamenilor din întreaga lume de mulți, mulți ani încoace. A dus la cea mai mare scădere a speranței de viață observată după Al Doilea Război Mondial. Aproape 7 milioane de decese”. 


„În România, pandemia - ca orice criză - a arătat care ne sunt valorile, deci prioritățile ca societate. Cel mai bine acestea se văd în politicile publice. Când în toată Europa viața era protejată, politicienii noștri erau relaxați. Petrecerile la cluburi de lux mergeau brici. Străinii care ajungeau pe la noi erau uimiți, zeci de mii de români au murit ajungând la spital «cu limba pe pernă», așa cum spuneau medicii disperați în acele luni. Când am avut în sfârșit vaccinuri, puține la început, Iohannis și PNL au decis să le dea specialilor, nu bătrânilor și bolnavilor, așa cum făceau toți cei din Vest. La nivel mondial, peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. Când am avut vaccinuri destule - vaccinuri achiziționate de CNCAV-ul colonelului Gheorghiță cu aprobarea premierului Cîțu (PNL), mesajele publice proaste «am învins pandemia» și campaniile antivaccinare ale unor inconștienți au dus la cea mai mică rată de vaccinare din Europa și cel mai mare număr de morți în toamna lui 2021”, a mai transmis Vlad Voiculescu. 

CITEŞTE ŞI
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor. „Nicio decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, „peste toate, sănătatea publică a fost transformată într-un bâlci, un spectacol de atacuri politice ale PSD, PNL, AUR, Şoşoacă şi a tuturor nefericiţilor din presă şi social media la adresa medicilor, asistentelor, ştiinţei în general dar şi a mea, a Ioanei Mihăilă şi a USR, în particular”.


„În ultima jumătate de an, aceste atacuri ale PSD şi PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate împotriva mea. Am sesizat instanţele de judecată cu privire la acest fapt, iar Tribunalul Bucureşti a sancţionat comportamentul PSD şi afirmaţiile de genul «omul cu miliardul», «tunul de 1 miliard de euro», «i-a închis în case pe români ca să poată fura», «penal», «infractor», obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale şi la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii”, mai spune Vlad Voiculescu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor. „Nicio decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”.

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală de DNA. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor.

DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

abonare newsletter