Politică

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Suplimentarea finanțării programelor de garantare va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale”

300 de milioane de lei, din fondul de rezervă al Guvernului, pentru finanțarea unor programe de garantare. „Măsura va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei”, spune deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.

300 de milioane de lei pentru finanțarea unor programe de garantare. Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Măsura va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale”|Foto: Cristina Burciu - Facebook 300 de milioane de lei pentru finanțarea unor programe de garantare. Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Măsura va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale”|Foto: Cristina Burciu - Facebook

 

 


O serie de domenii prioritare ale economiei naționale vor fi sprijinite suplimentar de către Executivul susținut de PNL, care va asigura sumele aferente finanțării unor programe de garantare din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului.

Decizia va permite acoperirea necesităților mediului de afaceri autohton, precum și încurajarea investițiilor cu impact economic major.


Finanțarea programelor de garantare, măsură cu impact economic semnificativ

Astfel, la propunerea conducerii liberale a Ministerului Finanțelor, s-a decis subvenționarea angajamentelor statului pentru companiile care au accesat ajutoare nerambursabile pentru investiții sau credite cu garanții de stat. 

Actul normativ adoptat de Guvern se referă la suplimentarea creditelor bugetare alocate Ministerului Finanțelor cu suma de 300.000.000 lei, pentru asigurarea plăților aferente diferitelor cereri de plată înaintate de către beneficiarii schemelor de ajutor de stat, precum și a creditelor acordate întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie. De asemenea, sumele disponibilizate antreprenorilor vor fi folosite pentru susținerea schemelor de ajutor de stat IMM PLUS și a componentelor acestuia.


CITEȘTE ȘI: 
Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „2.000 de noi companii vor primi finanțări pentru investiții și dezvoltare, prin suplimentarea bugetului Programului IMM PLUS”

„Aceste lichidități vor permite firmelor să acceseze mai ușor finanțări, stimulând astfel investițiile în sectoare prioritare, demers care va conduce iremediabil la  modernizarea infrastructurii, inițierea de noi tehnologii și extinderea capacităților de producție”, a explicat deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu. 

Sprijinul financiar va încuraja dezvoltarea companiilor, crearea de noi locuri de muncă urmând să genereze un impact pozitiv asupra economiei, prin creșterea consumului și a veniturilor fiscale. Totodată, accesul la aceste finanțări va permite companiilor să-și îmbunătățească procesele, produsele și serviciile, fapt ce le va crește competitivitatea, atât pe piața internă, cât și pe cea internațională.


Creșterea coeziunii economice și sociale

Programul de garantare va oferi IMM-urilor resursele necesare pentru a se dezvolta și a se extinde, în condițiile în care acestea se confruntă deseori cu dificultăți în accesarea finanțărilor. 

Alocările destinate mediului de afaceri din Fondul de rezervă al Guvernului vor determina un efect multiplicator în economie, prin stimularea activității economice în lanțurile de aprovizionare și creșterea cererii pentru produsele și serviciile locale.


„Un alt impact pozitiv este legat de orientarea investițiilor către zonele mai puțin dezvoltate, fapt ce va contribui la reducerea decalajelor dintre regiuni și la creșterea coeziunii economice și sociale.

Nu în ultimul rând, fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru îmbunătățirea infrastructurii, inclusiv transport, energie și telecomunicații, sectoare esențiale pentru dezvoltarea economică pe termen lung a României”, arată deputatul Cristina Burciu (PNL).

Măsuri de sprijin pentru transportatori

Suplimentar, a fost aprobată Hotărârea de Guvern care stipulează măsuri pentru sprijinirea transportatorilor, prin modificarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil, care prevede majorarea subvenției accizei de la 13 bani la 20 de bani. Acest program dispune de un buget total de 180 de milioane de lei și vizează un număr de aproximativ 4.000 de operatori economici licențiați în România, care desfășoară activități de transport rutier de mărfuri, pe cont propriu sau contra cost și transport de persoane.

Astfel, alocarea sumei de 300 de milioane de lei pentru finanțarea unor programe de garantare va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale, stimulând investițiile, crearea de locuri de muncă, creșterea competitivității și reducerea riscurilor asociate creditării.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Plafonarea prețului polițelor RCA contribuie la protecția împotriva creșterii tarifelor și stabilizarea costurilor”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter