Politică

Vasile Dîncu a fost ales președinte al PSD Cluj. Social democrații clujeni și-au ales echipa de conducere.

Vasile Dîncu a fost ales, sâmbătă, președinte al filialei județene a PSD Cluj.

Vasile Dîncu, ales președinte al PSD Cluj|Foto: PSD Cluj Vasile Dîncu, ales președinte al PSD Cluj|Foto: PSD Cluj

 

 


Social democrații clujeni și-au ales, sâmbătă, echipa de conducere. Vasile Dîncu a fost ales președintele PSD Cluj la conferința județeană a filialei. 

În primăvara anului trecut, senatorul Vasile Dîncu prelua conducerea interimară a PSD Cluj. În urma votului de sâmbătă, Dîncu a fost ales președinte al filialei județene a PSD. 


Astfel, Organizația Partidului Social Democrat (PSD) Cluj a desfășurat conferința județeană de alegeri, eveniment prin care a fost stabilită noua conducere care va ghida activitatea partidului la nivel local în următorii ani.

Conferința a reunit membri de partid, delegați și invitați din întregul județ.


Vasile Dîncu, ales președinte al PSD Cluj

În urma votului exprimat de către delegații prezenți, Vasile Dîncu a fost ales în funcția de președinte al PSD Cluj. Acesta a subliniat în discursul său importanța unității și a implicării active a tuturor membrilor în consolidarea poziției partidului la nivel local și național.

 „Este nevoie ca o nouă atitudine să îşi facă loc pe scena politică, una care împrumută câte ceva din spiritul transilvan al corectitudinii şi responsabilităţii faţă de comunitate. Ca și continuatori ai unei tradiţii social-democrate de esență occidentală, noi, social democraţii clujeni suntem convinşi că  putem contribui la formarea unui nou mod de a face politică în România. Acest model propune deplasarea centrului de greutate spre capacitatea cetăţenilor şi a comunităţilor de a-şi structura şi multiplica centrele de decizie socială.


Este o sarcină pe care noi, ca partid, trebuie să ne-o asumăm atât în faţa propriului electorat cât şi în faţa tuturor cetăţenilor”, a declarat Vasile Dîncu. 

Potrivit liderului PSD Cluj, valorile social democrației europene trebuie să se regăsească în activitatea și politica organizației. 


„Considerăm că nu mai avem nici o justificare pentru a face o altă politică decât cea a cea a social-democraţiei europene, ghidată strict de următoarele valori: dreptate, justiţie socială, libertate, egalitate de şanse, solidaritate socială, responsabilizarea cetăţeanului şi participare civică – considerând că aceste valori trebuie să se regăsească în politici realiste articulate la nivel comunitar”, a adăugat Vasile Dîncu 

PSD Cluj, o nouă structură de conducere

În cadrul conferinței, Alexandru Cordoș a fost ales în funcția de secretar executiv al organizației județene a PSD Cluj. 

Structura de conducere a fost completată cu Ciortea Răzvan, senator de Cluj, și Lăpușan Remus, consilier județean, aleși prim-vicepreședinți, dar și cu Ioan Oleleu, Florentin Burz, Aurelia Cristea, Horațiu Bodale, Ovidiu Săcară, Cornel Itu, Petre Pop, Cristian Cherecheș, Lucia Suciu, Paul Cecan, Grigore Fati, Adrian Morariu, Ioan Morar, Horea Chirteș, Raluca Sandu, Bogdan Costea, Adrian Malyarscuc, aleși vicepreședinți ai organizației.

Membri ai Biroului Județean

Conform statutului, în cadrul Biroului Județean PSD Cluj au fost aleși vicepreședinți și președinții organizațiilor interne: Luana Șerban - TSD, Laura Pop Chiorean – OFSD, Nati Ariton - OPSD, Ovidiu Lungu - PES Activist, Dorel Pojar - Liga Aleșilor Locali, împreună cu Lup Cristian, în calitate de trezorier al PSD Cluj.

Dîncu, candidat pentru funcția de vicepreședinte PSD la nivel național 

De asemenea, conferința de sâmbătă a adoptat și două rezoluții: prima rezoluție a exprimat susținerea moțiunii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul Congresului Partidului Social Democrat din 24 august, iar a doua rezoluție a prezentat susținerea lui Vasile Dîncu pentru funcția de vicepreședinte pentru afaceri europene la nivel național. 

Tot cu acest prilej, au fost desemnați cei 40 de delegați care vor reprezenta organizația la Congresul din 24 august.

Evenimentul de la Cluj se înscrie în seria conferințelor de alegeri desfășurate în ultimele săptămâni de organizațiile județene ale PSD din întreaga țară.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Senatorul Vasile Dîncu preia conducerea interimară a organizației PSD Cluj. „Este nevoie să intrăm într-o nouă etapă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter