Politică

Nicolae Ciucă, în urma discuțiilor cu Ursula von der Leyen, la Praga: „România este pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a discutat, la Praga, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul participării la Forumul Globsec. „România este pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferința de securitate Globsec 2024 din Praga|Foto: Partidul Național Liberal-Facebook Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferința de securitate Globsec 2024 din Praga|Foto: Partidul Național Liberal-Facebook

 

 


Forumul Globsec 2024, cea mai mare conferinţă pe securitate şi apărare din Europa Centrală şi de Est, la care au participat lideri europeni cu greutate, oferă noi perspective în ceea ce privește rolul României în consolidarea securității în plan regional. 

Nicolae Ciucă: „România e pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, s-a întreținut vineri seară, la Praga, cu președintele ceh Petr Pavel și cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în contextul participării la Forumul Globsec.


„O seară aparte la castelul Praga, alături de lideri europeni importanți, reuniți la GLOBSEC Forum 2024. M-am simțit excelent, ca de fiecare dată, în compania Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene și a lui Petr Pavel, președintele Cehiei. Dezbaterile care au loc în aceste zile la Globsec Forum conturează viziunea unei Europe mai sigure și mai unite. Iar România e pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”, a notat Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Discuția Ciucă–von der Leyen a avut loc în contextul în care șefa Comisiei Europene a fost premiată vineri, la Praga, pentru promovarea relației transatlantice. 


CITEȘTE ȘI: 
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, critici voalate la adresa lui Viktor Orban, care responsabilizează Ucraina pentru războiul declanșat de Rusia. „I-ați învinui vreodată pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”

Anterior, în cadrul unui discurs susținut pe scena Forumului Globsec, von der Leyen a cerut europenilor să se gândească la UE ca fiind un „proiect de securitate” având în vedere o a doua parte a deceniului pe care a definit-o drept de „mare risc”, semnalează caleaeuropeană.ro

„Doar împreună putem proteja viitorul democraţiei în Europa!”

Doar prin colaborare și forțe comune, viitorul democrației în Europa poate fi protejat, iar modul în care România a reușit să asigure stabilitatea politică reprezintă un exemplu în acest sens, a arătat Nicolae Ciucă în cadrul panelului consacrat importanței democrației. 


„Am prezentat, cu mândrie, exemplul României ca pe o poveste de succes, în care adversari politici şi-au unit forţele pentru a guverna ţara într-o perioadă dificilă, cu multiple crize. Acest exemplu arată că, prin cooperare şi angajament faţă de interesul naţional, putem depăşi chiar şi cele mai grele provocări. Doar împreună putem proteja viitorul democraţiei în Europa! România trebuie să fie văzută pe aceste scene importante de dezbatere şi să contribuie la discuţiile geopolitice. Doar în dialog cu ceilalţi putem juca un rol activ în definirea viitorului întregii lumi”, a afirmat președintele Senatului în cadrul unei dezbateri la care au mai participat Szymon HoĹownia, mareşal al Seimului Poloniei, Lauri Hussar, preşedintele Parlamentului Estoniei, şi Marketa Pekarova Adamova, preşedinta Camerei Deputaţilor din Republica Cehă.

PNL Cluj, susținere pentru Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale 

Participarea liderului PNL, Nicolae Ciucă, la această prestigioasă conferință are loc la câteva zile după ce președintele Senatului a devenit oficial candidatul Partidului Național Liberal la președinția României.


CITEȘTE ȘI: 
Liberalii clujeni, susținere totală pentru Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. „Este liderul de care are nevoie România în acest moment”.

După cum arată liberalii clujeni, Nicolae Ciucă are pregătirea și experiența necesare pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în stat, fiind liderul de care România are nevoie în prezent.

„Președintele Ciucă este liderul de care are nevoie România în acest moment. Nicolae Ciucă este cel mai bun candidat pe care îl are Romania, fără doar și poate.

Nicolae Ciucă are pregătirea și experiența necesară pentru a conduce țara noastră, este o persoană echilibrată, un creștin autentic și un patriot adevărat. Cu Nicolae Ciucă în fruntea României țară noastră va fi mai sigură și mai unită”, a transmis PNL Cluj în urma votului dat în Biroul Politic Județean pentru susținerea lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liberalii clujeni, susținere totală pentru Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. „Este liderul de care are nevoie România în acest moment”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter