Politică

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, despre recalcularea pensiilor. „PNL a avut o contribuție foarte importantă. Peste 82% din pensii sunt majorate de la 1 septembrie”

Aproape 4 milioane de români vor beneficia de pensii majorate de la 1 septembrie. „Reforma pensiilor este un jalon în PNRR, este o reformă asumată de guvern, la care PNL a avut o contribuție foarte importantă”, spune secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean.

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, despre recalcularea pensiilor. „Este o reformă asumată de guvern, la care PNL a avut o contribuție foarte importantă”.|Foto: Mircea Abrudean-Facebook Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, despre recalcularea pensiilor. „Este o reformă asumată de guvern, la care PNL a avut o contribuție foarte importantă”.|Foto: Mircea Abrudean-Facebook

 

 


Peste 82% din pensii au fost majorate ca urmare a recalculării. Dacă în iulie 2024 pensia medie a fost de 2.250 lei, în urma procesului de recalculare, din septembrie pensia se majorează în medie cu aproximativ 600 de lei.

Reforma pensiilor, realizată cu sprijinul PNL

Secretarul general al Guvernul, Mircea Abrudean, candidat ce deschide lista pentru Senat la alegerile parlamentare din toamnă, în urma votului organizației PNL Cluj, a discutat, la Dej, despre problemele apărute odată cu recalcularea pensiilor, despre care a spus că vor fi remediate, și că cel mai important lucru de reținut pe tema recalculării pensiilor este că 82% dintre acestea vor crește în urma acestei măsuri, și că restul de 18% nu vor scădea cu niciun leu. 


CITEȘTE ȘI: 
Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, despre proiectele de infrastructură din Dej. „Investițiile intră în linie dreaptă prin implicarea celor care știu să rezolve problemele, nu doar să critice de pe margine”.

Reforma pensiilor este un jalon în PNRR, este o reformă asumată de guvern, la care PNL a avut o contribuție foarte importantă încă de la începutul discuțiilor pe această temă. 

Modul în care s-au întâmplat lucrurile în ultima perioadă poate că nu este cel mai fericit, pentru există și au existat situații în care deciziile de recalculare nu au fost corecte. Chestiunile acestea se vor lămuri de către ministerul Muncii, dar important de reținut este că recalcularea pensiilor nu înseamnă automat o indexare a acestora. Adică nu înseamnă că toate pensiile vor crește, dar, în același timp  toată lumea trebuie să înțeleagă că nicio pensie nu va scădea.


Trebuie văzută și partea bună a lucrurilor, pentru că 82 la sută din numărul total de pensii din România vor fi mai mari, în timp ce restul de 18 la sută rămân în plată, adică nu vor scădea cu niciun leu. Repet, situația creată în ultima perioadă va fi remediată în scurt timp”, a declarat, vineri, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, în cadrul unei intervenții la Radio Fir în Dej.

Aproximativ 3,8 milioane de pensii vor fi majorate în urma recalculării. Oficial, potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, nicio pensie nu va scădea. Livrarea banilor va începe în 2 septembrie, iar pe data de 12 septembrie vor fi viraţi banii pentru cei care îşi primesc banii pe card. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, candidează la Senat din partea PNL în județul Cluj. Mai candidează secretarul de stat Ovidiu Cîmpean și actualii deputați Radu Moisin și Sorin Moldovan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter