Politică

Pensionară cu pensie de 280.000 de lei, Renate Weber conduce ilegal Avocatul Poporului.

Pensionară cu pensie de 280.000 de lei, Renate Weber conduce ilegal Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului prezint[ raportul special privind dificultățile pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități, respectiv pacienții a căror situație socială determină prelungirea spitalizării, în București, 12 martie 2024| Foto:  Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Avocatul Poporului prezint[ raportul special privind dificultățile pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități, respectiv pacienții a căror situație socială determină prelungirea spitalizării, în București, 12 martie 2024| Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

 

 


Pensionară de lux, mandat expirat AvP. Parlamentarii Forţa Dreptei vor solicita luni Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului declanşarea procedurilor de numire a unui nou Avocat al Poporului, a declarat preşedintele partidului, Ludovic Orban, scrie Defapt.ro

Pensionară de lux, mandat expirat AvP

Acesta a menţionat că mandatul actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a expirat pe 26 iunie.


„Renate Weber este menţinută în funcţia de Avocat al Poporului de majoritatea parlamentară PSD-PNL, deşi mandatul ei de 5 ani a expirat în 26 iunie 2024. (…)

Parlamentarii Forţa Dreptei vor solicita luni Birourilor Permanente declanşarea procedurilor de numire a unui nou Avocat al Poporului pentru a pune punct cât mai repede acestei negre perioade în care această instituţie s-a transformat într-o slugă a puterii”, a scris Orban pe Facebook.


El a susţinut că actualul Avocat al Poporului „a depăşit în slugărnicie şi partizanat politic” până şi pe predecesorul ei, Victor Ciorbea.

A apărat pensiile speciale

Weber a ignorat toate plângerile în legătură cu noua lege a pensiilor. În 2020, însă, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor. „Este vorba de o discriminare pe care noi am indentificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite”, a explicat ea, pentru Europa Liberă.


Ulterior, Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că proiectul de lege care prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.000 de lei și cu 10% a celor între 2000 și 7000 de lei este neconstituțională.

Citește continuarea articolului pe Defapt.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL

Ultimele Stiri
abonare newsletter