Politică

Emil Boc, la ședința Consiliului Național al PNL: „Nicolae Ciucă este un om care când aude alarma fuge spre pericol”

Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru a valida candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale. La eveniment a participat și Emil Boc, primarul Clujului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut un discurs, duminică, la Consiliul Naţional| Foto: Emil Boc - Facebook Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut un discurs, duminică, la Consiliul Naţional| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Consiliul Naţional al PNL s-a reunit, duminică, pentru a valida candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut un discurs, duminică, în cadrul Consiliului.

„Dragi colegi, întâlnirea noastră de astăzi este despre România, despre PNL și evident despre candidatul nostru la funcția supremă în stat, domnul președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă. O dată la cinci ani, românii își caută busola politică pentru următorii cinci ani. Acum trăim asemenea momente când noi suntem în căutare, ca români, a unei busole politice. Pe bune dreptate se pune întrebarea cine este președintele capabil să ducă țara înainte și nu spre regres? Cine este președintele care este capabil să ofere stabilitate și securitate țării când ai război la graniță? Cine este președintele capabil să impună o agendă reformistă în interior și să aibă o agendă europeană pentru România în exterior? Cine este președintele capabil să impună în interior o reformă administrativă sănătoasă, să impună un model economic bazat pe investiții și locuri de muncă? Să impună în această țară un principiu al solidarității potrivit căruia nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat? Cine este președintele care este capabil să fie un gardian al democrației, să apere staul de drept, independența justiției, să apere drepturile și libertățile oamenilor? Cine este președintele care are asemenea vocație și un partid în spate care să aibă în ADN o asemenea vocație? 
Pe bună dreptate mai întreb un lucru. Avem o libertate fundamentală în Europa, libertatea de mișcare, libertatea de a alege unde să trăim, unde să muncim. Dar, în egală măsură, libertatea de mișcare înseamnă și libertatea de a alege să rămâi acasă. Pentru asta trebuie să le dai românilor motive concrete să rămână acasă, în materie de infrastructură, locuri de muncă bine plătite, educație, sănătate pentru că atunci românii vor alege să rămână acasă. Ce model economic poate oferi o asemenea șansă, doar un model economic care, în primul rând, pune accent pe producerea de bogăție, pe prosperitate, ca după aceea să ai ce să împarți. 
Adversarii noștri, unii dintre ei, pun căruța înaintea cailor. Prima dată să împartă înainte de a produce. PNL este acel partid care a înțeles că nu poți să împarți ceva înainte de a produce. Care este acel candidat care răspunde cel puțin acestor exigențe pe care le-am prezentat? Vă spun cu siguranță, acesta este președintele Partidului Național Liberal, viitorul președinte al României, Nicolae Ciucă”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.


Boc a mai afirmat că Nicolae Ciucă este un om care „când aude alarma fuge spre pericol, ca să ne protejeze pe noi ceilalți”:

„PNL este acel partid care a înțeles că nu pot să împarți ceva înainte de a produce. Doamnelor și domnilor, vă spun cu siguranță: acesta este președintele Partidului Național Liberal, viitorul președinte al României, Nicolae Ciucă. Este un președinte care are capacitatea să ne unească și să nu aducă dezbinarea, să clădească și nu ziduri. Are calitățile politice și umane pe care românii și le doresc să le regăsească într-un președinte, într-un lider al statului. Este un om care inspiră bunătate, empatie, curaj, un om care a demonstrat servind Patria că, el, atunci când aude o alarmă, fuge spre pericol, ca noi ceilalți să fim în siguranță. Acesta este Nicolae Ciucă care a pus mai presus viața. Cu Nicolae Ciucă președinte, românii vor fi în siguranță în continuare, pentru că el va ști să ne apere în continuare de pericole, așa cum a făcut o întreaga lui viață”, a adăugat Emil Boc.


1.400 de delegați participă la ședință

La şedinţă, care are loc la Palatul Parlamentului, participă aproximativ 1.400 de delegaţi.

Cu acest prilej, liberalii vor aproba şi unele rezoluţii privind strategia partidului.


Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

În 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cartea lui Ciucă, anunțată de un clip cu scene de pe front

Nicolae Ciucă, în urma discuțiilor cu Ursula von der Leyen, la Praga: „România este pregătită să joace un rol cheie în consolidarea securității regionale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter