Politică

Candidații la președinție, invitați la dezbatere în Aula Magna a UBB. Vor veni toți?

Prima dezbatere prezidenţială după zece ani. Candidaţii, faţă în faţă cu profesorii şi studenţii.

UBB Cluj organizează prima dezbatere prezidenţială, după 10 ani | Foto: monitorulcj.ro UBB Cluj organizează prima dezbatere prezidenţială, după 10 ani | Foto: monitorulcj.ro

 

 


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va organiza pe 18 noiembrie 2024, în parteneriat cu Digi24, prima dezbatere prezidenţială după zece ani, potrivit apuseni.info.

 


Dezbaterea îi va aduce în atenţia publicului pe candidaţii la alegerile prezidenţiale. Printre cei invitaţi sunt: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Ludovic Orban. 

Dezbaterea prezidenţială va fi moderată de jurnaliştii Liliana Ruse și Cosmin Prelipceanu, iar alături de ei vor fi prezenți profesori, studenți de la UBB și jurnaliști.


CITEŞTE ŞI
Ce politicieni va trimite PSD Cluj în Parlament. Candidații care deschid listele pentru Senat și Camera Deputaților.

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a explicat că prin parteneriatul creat pentru realizarea dezbaterii oamenii vor avea „acces la adevăr”.  

„Cred că prin acest parteneriat pe care îl încercăm, facem două lucruri importante. Unu, facem un bine politicienilor, pentru că îi ajutăm să-și exprime ideile și viziunile într-un cadru constructiv și doi, mai important decât unul, facem un bine țării și oamenilor, fiindcă îi ajutăm să înțeleagă în esența lor, dar și cu nuanțele necesare, perspectivele angajate de diverși politicieni. Și uite că, în contextul în care se află lumea astăzi cred că a avea acces la adevăr este fundamental, așa că mă bucură parteneriatul. Sper să fie util pentru țară și pentru oameni”, a anunțat Daniel David, potrivit sursei citate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă deschide lista PNL Dolj pentru Senat

Ipocrizia lui Klaus. De ce s-a grăbit Iohannis să se dezică de candidatura pe lista PNL?

Președintele Klaus Iohannis:„Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie”.

abonare newsletter