Politică

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Ambasadorul Andrei Muraru ne anunță că vom intra în SUA fără vize. Va urma o emigrare masivă a copiilor și nepoților noștri”

Ca descendent al unor străbunici materni, un sfert nemți, emigrați în State și stabiliți în Canton, Ohio, și al unui bunic născut acolo și revenit în țară, am crescut cu o educație categorică în ceea ce privește planeta pe care trăim: cele mai tari țări ale lumii sunt Statele Unite și Germania.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


Am să transmit același mesaj nepoților și strănepoților (dacă îi mai prind), Statele Unite și Germania sunt cele mai tari țări ale lumii, am să adaug că și România este o țară tare.

CITEȘTE ȘI: 
Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „În cazul nefericit în care va trebui să muncești pentru că nu-ți lăsă părinții bani ori pensia bunicilor nu a fost indexată, câte zile crezi că trebuie să lucrezi pe săptămână?

Dar va fi extrem de greu să-i țin lângă mine dacă nu se digitalizează administrația, dacă nu se dezoligarhizează sistemul de învățământ, dacă nu încetează furtul din banii de sănătate, dacă nu se reformează sistemul de pensii, dacă nu se închid companiile de stat neprofitabile, dacă nu se construiește infrastructura. Ca să dau doar câteva exemple.


La fiecare 4 ani de alegeri, ni se promit toate cele de mai sus, ni se promite că vom avea România Reformată. Apoi se așterne tăcerea.

Va fi extrem de greu sa ne ținem copiii și nepoții lângă noi când tentația unei vieți și cariere mai bune în țara celor liberi a rămas la fel de mare ca acum 100 de ani, însă astăzi este mult mai ușor de ajuns acolo, cu visa waiver și avionul.


Copiii și nepoții noștri ar trebui să meargă peste ocean să învețe, să facă afaceri sau în concedii, nu să rămână acolo. Dar vor rămâne acolo, din păcate, atâta vreme cât România Nereformată continuă să-i respingă cu brutalitate .

Andrei Muraru, Decrețeii seniori, printre care mă număr și eu, au eșuat în a schimba România pentru a-și ține copiii și nepoții lângă ei, fiind complice la criza demografică gravă pe care o traversăm. Cu lașitate pasăm aceasta responsabilitate Decrețeilor juniori, celor ca tine, care acum trebuie să găsească soluțiile pentru a reține Milenialii și Zoomerii în țară.  


Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Nicolae Ciucă, se prăbușește producția industrială, cheia dezvoltării unei economii puternice. Te rog, ascultă-i pe șefii de fabrici din România”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter