Politică

Lovitura de maestru pe harta spionajului Războiului Rece. Spionul care a creat haos în URSS.

Lovitura de maestru pe harta spionajului Războiului Rece. Cine a fost spionul care a semănat confuzie și paranoia în lagărul stalinist.

Lovitura de maestru pe harta spionajului Războiului Rece | Foto: Amintiri din Comunism - Facebook Lovitura de maestru pe harta spionajului Războiului Rece | Foto: Amintiri din Comunism - Facebook

 

 


Evenimentul Istoric în cel mai recent număr a decis să prezinte activitatea unor spioni de top. Unul dintre ei a reușit lovitura de maestru. Încă mai sunt voci care spun că nu se știe pentru cine a lucrat cu adevărat, potrivit evz.ro

Lovitura unui american care s-a declarat comunist

Nici până astăzi nu se știe pentru cine a lucrat efectiv Noel Field. Tocmai în acest fapt constă lovitura care l-a făcut celebru. A fost un entuziast luptător anti-fascist care a căutat să creadă până la moarte în necesitatea unei alianțe între sovietici și americani după 1945, așa cum fusese înainte, ori a fost un agent dublu care a avut șansa de a supraviețui, lucrând când pentru sovietici când pentru americani.


A fost Noel Field un superspion care a reușit să strecoare dincolo de Cortina de Fier, pentru Stalin spaima vecină cu paranoia că americanii îi „aveau la mână” pe „greii” din partidele comuniste ale statelor satelit ale Uniunii Sovietice?

Articolul integral, aici:
Lovitura de maestru pe harta spionajului Războiului Rece. Spionul care a creat haos în URSS
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Crima lui Ceaușescu de la Vadu Roșca. Descoperă mărturia unui înalt demnitar comunist despre asasinarea țăranilor care se opuneau colectivizării.

abonare newsletter