Politică

Cristian Matei (PNL) și-a angajat avocatul și pentru Primăria Turda! ANI îl acuză de conflict de interese.

Octavian Cristian Matei (PNL), primarul municipiului Turda, a fost acuzat de conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Cristian Matei, primarul din Turda, acuzat de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate | Foto – Cristian Matei - Facebook Cristian Matei, primarul din Turda, acuzat de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate | Foto – Cristian Matei - Facebook

 

 


Octavian Cristian Matei (PNL), primarul municipiului Turda, a fost acuzat de conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

 


El a fost acuzat de conflict de interese administrativ, după ce ar fi încheiat un contract de asistenţă juridică între primărie şi o societate civilă de avocaţi cu care, anterior, în calitate de persoană fizică, ar fi încheiat acelaşi tip de contract. 

„În perioada exercitării mandatului de primar (2020 – 2024), a semnat la data de 17 februarie 2022 un contract de asistență juridică, încheiat între Primăria Municipiul Turda și o societate civilă de avocați cu care persoana evaluată, în calitate de persoană fizică, a încheiat anterior un contract de asistență juridică. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art.  228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019, coroborat cu prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003”, a transmis ANI.


Contactat de monitorulcj.ro, Cristian Matei, primarul municipiului Turda, nu a oferit un răspuns până în momentul publicării articolului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Turda are primar-manager”, dar nu are drumuri. De mai bine de OPT ANI!

Cristian Matei, acuzat că a demis directorul Muzeului din Turda pentru a face loc unui om din partid

Ultimele Stiri
abonare newsletter