Politică

PNL Cluj şi-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare 2024. Listele candidaţilor pentru Senat şi Camera Deputaților.

Vineri, 11 octombrie, PNL Cluj și-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Județean.

PNL Cluj şi-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare 2024 | Foto: Paula COPACIU - monitorulcj.ro PNL Cluj şi-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare 2024 | Foto: Paula COPACIU - monitorulcj.ro

 

 


Vineri, 11 octombrie, PNL Cluj și-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Județean (BEJ), după ce la finalul lunii trecute liberalii clujeni liberalii clujeni au aprobat lista candidaților pentru Senat și Camera Deputaților.

 


Pentru Senat, lista este deschisă de Mircea Abrudean, actualul Secretar General al Guvernului, urmat de Rareș Rusu și Călin Fărgaciu.

Lista de candidați PNL Cluj pentru Senat|sursa: Daniel Buda-Facebook

Pentru Camera Deputaților, pe primul loc se află Radu Moisin, deputat în funcție, urmat de Ovidiu Cîmpean, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Mircea Moroșan, primarul din Huedin, Sorin Moldovan, deputat în funcție și Georgiana Sima, președinte TNL Cluj.


Lista de candidați PNL Cluj pentru Camera Deputaților|sursa: Daniel Buda-Facebook


Candidații PNL Cluj
Pentru Senatul României
1. Abrudean Mircea
2. Rusu Rareș
3. Fărgaciu Călin
4. Bălașa Dana
5. Moga Bogdan
6. Marcu Valtăr
Pentru Camera Deputaților
1. Moisin Radu
2. Câmpean Ovidiu
3. Moroșan Mircea
4. Moldovan Sorin
5. Sima Georgiana
6. Constantea Radu
7. Belce Cristina
8. Gliga Florin
9. Călian Petru
10. Vaida Ovidiu
11. Baciu Adriana
12. Țiriac Paul
13. Șeica George.

Daniel Buda: „O listă cu oameni competenți”

La eveniment au fost prezenți și liderul PNL Cluj, Daniel Buda, primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 


Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că Clujul trebuie să se mențină pe primul loc.

„Avem o echipă bună, profesionistă, tânără, competentă și care s-a validat în bătălii politice. Această echipă are două misiuni mașini și grele. Vrem să menținem Clujul pe primul loc atât ca județ cât și ca municipiu. Trebuie să menținem Clujul în materie de calitate a vieții, a infrastructurii și investiții. Trebuie să aibă contact cu autoritățile locale, cu cele naționale, cu autoritățile europene, să știe să atragă bani, pentru că astăzi avem 4,5 miliarde de euro în lucru în Cluj, datorită muncii în echipă.


Clujul este ceea ce este datorită oamenilor, dar și acestui ecosistem de colaborare condus de PNL. Clujul nu ar fi ceea ce este astăzi fără PNL. Clujul a avut o direcție dată de PNL și validată de oameni”, a adăugat Emil Boc.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat  că Clujul pleacă de la o realitate și anume că are o guvernare locală liberală la nivelul Primăriei și Consiliului Județean rezultată în urma alegerilor locale din iunie.

„Este în interesul clujenilor ca această guvernare liberală să poată continua proiectele bune pentru comunitatea clujeană. Aceasta se poate face prin deputați și senatori care să ne reprezinte în Parlament, care să gireze un Guvern în care PNL să fie reprezentat. Interesul nostru ca și clujeni este să continuăm lucrurile bune făcute, iar aceasta se va putea face și printr-o guvernare națională liberală pe care noi, clujenii, o putem decide prin votul dat pentru Partidul Național Liberal. PNL Cluj propune o listă de oameni tineri, oameni noi care, în domeniile lor, au făcut performanță și au experiență”, a transmis Alin Tișe.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a arătat că în urma depunerii dosarelor listei de candidați pentru Senat și Camera Deputaților, clujenii vor putea fi reprezentați de oameni cu experiență politică, dar și de candidați tineri care vor susține proiectele Clujului. 

„Astăzi (11 octombrie 2024 - n.red.) am depus listele pentru candidații de la Parlamentare și Senat, o listă cu oameni competenți care s-au validat în pozițiile pe care le-au ocupat. De asemenea, sunt oameni care își continuă activitatea în Parlament și oameni noi care vin din zona administrativă și vor știi ceea ce au de făcut în Parlamentul național.
Avem două paliere. Un palier legat de ceea ce înseamnă reprezentarea intereselor județului Cluj la București, reprezentând tot ceea ce înseamnă proiecte de investiții, să garanteze continuarea acestora și să asigure aducerea de noi investiții în județ și evident, mai departe tot ceea ce înseamnă actul legislativ deoarece legislația este în continuă mișcare. Realitățile din teren ne obligă să fim adaptați la ce se întâmplă (…) Vreau să le mulțumesc celor 70.383 de cetățeni din județul Cluj care au semnat pe listele Partidului Național Liberal”, a declarat Daniel Buda.

Mircea Abrudean: „Am susținut Clujul”

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului și cel care deschide lista PNL Cluj pentru Senat, a declarat că toți de pe listele pentru Senat și Camera Deputaților au susținut interesele clujenilor.

„Sunt onorat să deschid lista de pe Cluj pentru Senat alături de colegii de pe lista pentru senat și cea pentru Camera Deputaților, o echipă de oameni competenți, profesioniști, care s-au validat peste tot pe unde au activat și care, cel mai important lucru, au ceva în comun și anume angajamentul față de Cluj și de clujeni pentru că fiecare dintre noi, indiferent pe unde am fost, am susținut Clujul.
Acesta este obiectivul nostru și avem toate argumentele pentru a duce mai departe toate proiectele extraordinare pornite la Cluj”, a declarat Mircea Abrudean.

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin le-a mulțumit clujenilor care i-au susținut și o fac în continuare.

„Mulțumesc tuturor clujenilor care și-au făcut timp să fie alături de noi prin semnarea listelor de susținători ai PNL Cluj. Îi îndemn pe clujeni să voteze util la aceste alegeri pentru că noi care candidăm din partea PNL suntem singurii care avem zilnic contact cu autoritățile administrației publice locale din județul Cluj și suntem singurii vedem problemele reale ale clujenilor”, a adăugat Radu Moisin.

Alegerile parlamentare se vor desfășura duminică, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mircea Abrudean, locul 1 pe lista PNL Cluj pentru Senat: „Sarcina cea mai importantă a unui parlamentar este de a susține proiectele comunității care l-a ales”

Daniel Buda, liderul PNL Cluj: „Incompetența Guvernului Ciolacu lovește adânc buzunarele românilor. Absorbția fondurilor europene, inacceptabilă!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter