Politică

Candidaţii USR Cluj pentru alegerile parlamentare. Cel mai tânăr are 23 de ani.

USR Cluj a finalizat lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

USR Cluj și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare | Foto: USR Cluj USR Cluj și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare | Foto: USR Cluj

 

 


USR Cluj a finalizat lista candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

 


Lista USR Cluj pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Oana Murariu (36 de ani), avocată, președinta filialei județene și deputată în funcție, în timp ce la Senat, primul pe listă va fi Ciprian Rus (43 de ani), IT-st, vicepreședinte al organizației județene.

„Combinația de competențe și experiențe aduce în prim-plan un mix unic de specialiști. Printre aceștia se regăsesc două șefe de promoție, doi juriști, doi medici, trei actuali parlamentari, dar și cel puțin două fețe noi pe poziții eligibile. Lista USR cuprinde două persoane de etnie maghiară și șase candidați care au concurat în alegerile locale din 9 iunie pentru primării din județul Cluj. De asemenea, lista include șapte femei, un semnal puternic în direcția egalității de gen, mai ales la Camera Deputaților, unde lista este deschisă de o femeie. Candidații USR Cluj aduc expertiză variată, de la digitalizare și politică externă la energie, justiție, educație, antreprenoriat, sănătate, tineret și sport. Această combinație de domenii reflectă viziunea partidului pentru un viitor modern, incluziv și eficient”, au transmis reprezentanţii USR Cluj. 


Cel mai tânăr candidat USR are 23 de ani

Cel mai tânăr candidat USR pentru viitorul parlament are 23 de ani. Este vorba de Iustina Ardelean, licențiată șefă de promoție în științe politice și cu experiență de consilier parlamentar.

„Cel mai tânăr candidat are doar 23 de ani, subliniind angajamentul USR de a promova tineretul în politică. Ne prezentăm astfel cu o echipă tânără și diversă, capabilă să aducă schimbări reale și necesare pentru județul Cluj și pentru întreaga Românie”, au mai transmis reprezentanţii USR Cluj. 


Listele candidaţilor USR Cluj pentru Camera Deputaţilor şi Senat

Potrivit reprezentanţilor USR Cluj, există o poziţie eligibilă pentru Senat, 2 poziţii eligibile pentru Camera Deputaţilor şi o poziţie semi-eligibilă tot pentru Camera Deputaţilor. 

Lista candidaților USR pentru Senat:
Ciprian Rus
Cristian Bordei
Marius Riter
Elena Muscă
Gabriela Blăniţă
Adrian Piţu


Lista candidaților USR pentru Camera Deputaților:
Oana Murariu
Ciprian Rigman
Viorel Băltăreţu
George Pop
Csaba Kudor
George Lascu
Iustina Ardelean
Paul Cserei
Ionela Timiş
Flaviu Udrea
Mădălina Corlea
Ioan Bakos
Liliana Oaida

USR Cluj a obţinut la alegerile parlamentare din urmă cu 4 ani, un mandat pentru Senat şi trei mandate pentru Camera Deputaţilor. Un mandat pentru Senat a fost obţinut de Cristian Bordei, senator de Cluj, iar pentru Camera Deputaţilor au obţinut trei mandate, Viorel Băltăreţu, deputat de Cluj, Radu-Iulian Molnar, deputat de Cluj şi Oana Murariu, preşedintele USR Cluj şi deputat de Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oana Murariu, preşedinta USR Cluj, aleasă în noul Birou Naţional al partidului: „Întreg partidul se va ralia în susținerea Elenei Lasconi”

Elena Lasconi, noul președinte al USR: „De astăzi începe reconstrucţia partidului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter