Politică

Mircea Abrudean, despre relaţia dintre PNL şi PSD: „Funcţionează doar la nivel tehnic. Ţara trebuie să meargă înainte”.

Coaliţia PNL-PSD nu mai există. Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, a declarat că relaţia dintre cele două partide politice funcţionează doar la nivel tehnic.

Mircea Abrudean, secretatul general al Guvernului României | Foto: Mircea Abrudean - Facebook Mircea Abrudean, secretatul general al Guvernului României | Foto: Mircea Abrudean - Facebook

 

 


Coaliţia PNL-PSD nu mai există. Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, a declarat că relaţia dintre cele două partide politice funcţionează doar la nivel tehnic.

 


„Este o relație care funcționează doar la nivel tehnic, la nivel de ceea ce este necesar ca țara să fie guvernată. Țara trebuie să meargă înainte indiferent că sunt alegeri sau că partidele se luptă în alegeri. Din cauza faptului că, la nivel politic nu mai există dialog, și nu din cauza PNL, fiind niște înțelegeri care ulterior n-au mai fost respectate de către PSD. Conducerea PNL a decis ca această coaliție să funcționeze doar la nivel tehnic, nu și politic. Rămânem în Guvern tocmai pentru a ne asigura că lucrurile merg înainte, că programul de guvernare asumat în Parlament se respectă, că alegerile sunt organizate corect, că investiţiile din PNRR merg înainte și că nu există derapaje. PNRR este o prioritate naţională. Funcționăm în limita strictului necesar. Important este că țara este guvernată. PNL nu fuge de asumarea răspunderii guvernării”, a declarat Mircea Abrudean, la un post de radio local.

CITEŞTE ŞI
Coaliţia PNL-PSD nu mai există. Nicolae Ciucă: „Rămânem în Executiv să împiedicăm escaladarea abuzurilor”.

Potrivit secretarului general al Guvernului României, unul dintre motivele pentru care nu mai există coaliţia PNL-PSD ar fi cazul Dianei Şoşoacă, în care Curtea Constituţională a României (CCR) i-a interzis candidatura la preşedinţia ţării. 


„La nivel politic, din perspectiva PNL şi a oricărui partid atâta vreme cât nu există impedimente de natură legală seriosă, probleme penale, nu cred că cineva îi poate interzice unui cetăţean român să candideze la funcţia supremă în stat. Pe baza presupunerilor, declaraţiilor, nu cred că e suficient şi nu cred că e de competenţa Curţii Constituţionale să facă asta. Românii sunt singurii care trebuie să decidă asupra viitorului ţării şi nu judecători care sunt numiţi pe un algoritm politic, 4 dintre ei propuşi de PSD. Nu suntem susţinătorii doamnei Şoşoacă. Am avut ieşiri publice permanente şi am criticat modul acesteia de a face politică, dar până la urmă vorbim despre drepturile fundamentale ale cetăţenilor români. Ei pot să decidă asupra candidaturii cuiva. Acesta este unul dintre motivele pentru care s-a rupt legătura. Celelalte motive le știm. La pensiile militarilor domnul Ciucă a susținut foarte mult nivelul de echitate în zona rezerviștilor. Sunt niște probleme serioase acolo. Le cunosc și eu destul de bine și trebuie clarificate”, a mai declarat Mircea Abrudean. 

„PSD se teme de un tur doi la prezidențiale cu PNL”

Mircea Abrudean a declarat că este convins că PSD se teme de un tur doi la prezidenţiale cu PNL. El a explicat că PSD este principalul adversar politic al PNL. 


„Sunt convins că PSD se teme de un tur doi la prezidențiale împotriva candidatului PNL. Vorbim de istoricul electoral şi de candidați. Evident că Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune din rândul prezidențiabililor. Este un om care a luptat pentru țară, are o carieră solidă. Este extrem de apropiat elementelor de identitate națională. Clar că un astfel de adversar este un pericol pentru PSD. Cu siguranță că PSD este principalul adversar politic al PNL”, a mai declarat Mircea Abrudean. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mircea Abrudean, locul 1 pe lista PNL Cluj pentru Senat: „Sarcina cea mai importantă a unui parlamentar este de a susține proiectele comunității care l-a ales”

CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, candidează la Senat din partea PNL în județul Cluj. Mai candidează secretarul de stat Ovidiu Cîmpean și actualii deputați Radu Moisin și Sorin Moldovan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter