Politică

Sabin Sărmaș și Elena Lasconi, acuzați de PNL Cluj că își fac campanie de imagine în mod ilegal

Elena Lasconi, candidatul USR pentru președinția României și Sabin Sărmaș, candidat independent la alegerile parlamentare, sunt acuzați de PNL Cluj că își fac campanie ilegală de imagine.

Sabin Sărmaș și Elena Lasconi, acuzați de PNL Cluj că își fac campanie de imagine în mod ilegal|Foto: PNL Cluj Sabin Sărmaș și Elena Lasconi, acuzați de PNL Cluj că își fac campanie de imagine în mod ilegal|Foto: PNL Cluj

 

 


În condițiile în care afișarea mesh-urilor de orice fel (inclusiv, așadar, a celor cu caracter politic) pe blocuri, clădiri sau alte spații decât panouri publicitare autorizate este interzisă, PNL Cluj semnalează că unii candidați încalcă legea cu bună știință.

 


„Continuă să își bată joc de clujeni și să sluțească domeniul public din Cluj-Napoca!”, semnalează liberalii clujeni. 

CITEȘTE ȘI: 
USR, somați să îndepărteze afișajul ilegal din Cluj. Elena Lasconi, Sabin Sărmaș și Cristian Terheș, amendați pentru materialele electorale ilegale amplasate în oraș.

Recent, Serviciul control urbanism și disciplina în construcții din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a amendat trei candidați la alegerile parlamentare și prezidențiale pentru amplasarea ilegală de materiale publicitare electorale pe o serie de imobile din Cluj-Napoca.
Este vorba despre Sabin Sărmaș, candidat independent la alegerile parlamentare, Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, și Cristian Terheș, candidatul Partidului Național Conservator Român la alegerile prezidențiale


PNL Cluj: „Legea e lege pentru toate partidele”

„Articolul 16, alin. 2 din Constituția României «Nimeni nu este mai presus de lege», este o prevedere facultativă pentru cvasi-politicienii Sabin Sărmaș (candidat așa-zis independent) și Elena Lasconi (candidat USR). 
În ciuda solicitărilor pe care le-am formulat cu privire la îndepărtarea mesh-urilor ilegale ale Elenei Lasconi și ale lui Sabin Sărmaș amplasate pe raza Municipiului Cluj-Napoca, cei doi politicieni abordează o atitudine sfidătoare și batjocoritoare, continuând, cu un tupeu grosolan, să nu își asume greșelile”, notează liberalii clujeni. 

Materiale electorale ilegale cu Sabin Sărmaș, pe un imobil din Cluj-Napoca|Foto: PNL Cluj

Potrivit regulamentului privind organizarea, autorizarea si amplasarea mijloacelor de publicitate pe raza municipiului Cluj-Napoca, document aprobat cu votul consilierilor locali (inclusiv cei ai USR), amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă: 
„Art.10. Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în următoarele situaţii:
2. Pentru nealterarea imaginii urbane și a calității spațiului public, publicitatea realizată prin amplasarea de materiale publicitare de orice natură pe imobile – fațade, calcane, acoperișuri, terase- sau pe împrejmuiri este interzisă. 
Art.37. Prin derogare de la art. 10, alin. (2) din prezentul Regulament, este permisă amplasarea de mesh-uri și mesh-uri digitale:
(b) în cazul publicității temporare realizate cu ocazia unor evenimente, manifestații culturale sau sportive.”


„Deși cei doi aspiranți la funcțiile din Statul român ar trebui să fie primii cunoscători și apărători ai legii, ei înțeleg să persifleze și ia în derâdere reglementările în vigoare. În loc să își prezinte scuze clujenilor și să își îndrepte greșelile, aceștia înțeleg să sluțească fața Clujului și să facă circ ieftin pe rețelele de socializare, din prea multă disperare după imagine.
Le solicităm, din nou, să îndepărteze cu celeritate materialele de propagandă amplasate ilegal, subliniind că, la Cluj, legea e lege pentru toate partidele și nimeni nu poate fi mai presus de aceasta”, susține PNL Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

USR, somați să îndepărteze afișajul ilegal din Cluj. Elena Lasconi, Sabin Sărmaș și Cristian Terheș, amendați pentru materialele electorale ilegale amplasate în oraș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter