Politică
Marcel Ciolacu: „Reindustrializarea României, o șansă pentru Cluj și pentru întreaga țară” (P)
Candidatul PSD la Președinția României, Marcel Ciolacu, propune un amplu program de reindustrializare a României, care ar fi o șansă pentru Cluj și pentru întreaga țară privind dezvoltarea economică.
Marcel Ciolacu: „Reindustrializarea României, o șansă pentru Cluj și pentru întreaga țară”
România are șansa uriașă ca în următorii 5 ani să devină o forță economică în Uniunea Europeană, în care munca onestă este răsplătită corect și oamenii au siguranța unui trai mai bun, iar Marcel Ciolacu este Calea sigură pentru România.
„Dar, pentru toate acestea, avem nevoie de echilibru și responsabilitate”, crede candidatul social-democrat.
Acesta crede că un nivel de trai mai bun pentru români nu se poate obține fără o economie competitivă, iar o economie performantă este aceea care are o bază industrială puternică, bazată pe investiții și inovare.
Politică industrială inteligentă
„Propun Reindustrializarea României, prin patriotism economic și productivism. Adică Producție, Investiții și Locuri de muncă stabile și bine plătite aici, în România.
O Strategie de reindustrializare finanțată cu scheme de ajutor de stat, garanții și facilități de 6-8% din PIB anual, pentru dezvoltarea a 9 clustere de competitivitate – industrii cu intensitate tehnologică ridicată, industria auto, industria chimică, energia, industria farmaceutică, materialele pentru construcții, industria alimentară și metalurgică.
Vreau o politică industrială inteligentă și ofensivă pentru stimularea creării de campioni regionali. O politică industrială compatibilă cu strategia de creștere a competitivității industriei europene”, arată candidatul PSD la funcția supremă în stat.
Marile platforme industriale
Județul Cluj a fost, în trecut, unul dintre județele cu o industrie puternică, aici funcționând mari fabrici care produceau diverse, cum ar fi, de la utilaje grele - CUG, la pielărie sau încălțăminte - Clujana, cosmetice - Farmec, medicamente - Terapia, sticlărie – Sticla Turda, celuloză și hârtie – Combinatul din Dej. instalații frigorifice – Tehnofrig.
Distribuția acestora viza Cluj-Napoca, dar și restul municipiilor din județ.
De-a lungul anilor, marile platforme industriale au dispărut, s-au desființat, utilajele au fost vândute la fier vechi, iar clădirile și halele au fost puse la pâmânt pentru ca terenul să fie folosit pentru proiecte imobiliare.
Revitalizarea industrială a județului și o nouă politică de încurajare a producției pot aduce beneficii județului Cluj, prin crearea de noi locuri de muncă bine plătite, care să însemne, în final, prosperitate pentru cetățeni.
Publicat la comanda PSD. CMF 31240010
CITEȘTE ȘI: