Politică

PDL va elimina criteriul vechimii de cinci ani în partid pentru candidaţii la şefia formaţiunii

<p />Conducerea centrală a Partidului Democrat Liberal va propune, sâmbătă, Consiliului Naţional de Coordonare eliminarea criteriului vechimii de cinci ani în partid pentru un candidat la şefia formaţiunii (conducător de moţiune - n.r.), urmare a propunerii Preda - Voinescu - Macovei, cei trei solicitând o derogare în acest sens.<br /> <br />'O decizie care a fost deja luată şi care vine ca urmare a propunerii noastre. De fapt, istoria este un pic mai complicată, pentru că împreună tot cu Sever Voinescu şi cu Monica Macovei am cerut o derogare ca, la Convenţia din mai, să poată conduce o moţiune şi o persoană care nu are cinci ani vechime. Pornind de la această solicitare, s-a ajuns la ideea că această propunere o va face BPN Consiliului Naţional de Coordonare, astfel încât să se poată ca, la viitoarea întrunire în Convenţie, această condiţie de vechime să fie dată la o parte', a precizat Cristian Preda, luni, la ieşirea din şedinţa conducerii centrale a partidului.

Întrebat dacă cei trei s-au gândit la o persoană anume când au propus această modificare, Cristian Preda a răspuns că derogarea a fost cerută împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, iar presa trebuie să se aştepte ca unul din ei să conducă o asemenea moţiune.

'Nu vom ascunde cine va fi cel care va face acest lucru. Vom avea această discuţie. Noi am solicitat asta, dacă sunt alte persoane care cer derogare bineînţeles că suntem de părere că trebuie dată această derogare şi altora, dacă doresc', a spus Preda.

Democrat-liberalul a refuzat să precizeze dacă intenţionează să candideze la funcţia de preşedintele al PDL, declarând că trebuie să se consulte cu ceilalţi colegi, întrucât 'o moţiune este o operă colectivă'.

'Nu cred că există soluţie negociată, cu atât mai mult în situaţii de criză. Va exista competiţie, sunt convins de acest lucru. Exista competiţie, sunt convins, şi dacă noi nu am fi primit o asemenea derogare. Departe de mine gândul că, în acest moment, în PDL, e posibilă o soluţie negociată', a comentat Preda propunerea lui Adriean Videanu de a fi găsită 'o soluţie negociată' pentru congres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter