Politică

Şova la Cluj: „Autostrada Transilvania se poate face doar în concesiune“

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine Dan Şova a declarat astăzi, la Cluj, că Autostrada Transilvania va fi realizată numai în concesiune.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine

„În acest moment, singura posibilitate pe care o explorăm de finanţare pe fonduri europene este partea de la Suplacu de Barcău - Borş. În rest nu rămâne decât concesiunea. Trebuie să refacem studiile de trafic şi să facem altele, se mută traficul când ai autostradă”, a spus acesta. Şova a mai precizat că în orice concesiune statul nu poate participa cu mai mult de 49% şi că trebuie implicate și consiliile județene și primăriile de pe traseul autostrăzii.

Dan Şova a discutat vineri, la Cluj, cu reprezentanţi ai judeţelor care vor fi străbătute de Autostrada Transilvania pe tema modalităţilor de finanţare a acesteia.


Vă reamintim, contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrăzii Transilvania a fost reziliat la finele lunii mai, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter