Politică

Modificările constituţionale au fost „taxate“ de Consiliul Legislativ. Opoziția cere demisia lui Crin Antonescu

Democrat liberalii cer demisia lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, după ce noua Lege Fundamentală a fost „taxată“ de Consiliul Legislativ (CL). Una dintre obiecţiile prezentate în avizul CL semnalează că printre autorităţile care constituie puterea executivă, nu se regăseşte şi preşedintele.

Este ceea ce a subliniat şi PDL în repetate rânduri, atrag atenţia unii democrat liberali clujeni. Reprezentanţii Puterii îi acuză, în schimb, pe aceştia că nu au ştiut să se facă ascultaţi.

Tişe: „Antonescu să îşi dea demisia!“


Astfel, senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, susţine că aproape toate amendamentele PDL care au fost respinse de Comisia de revizuire a Constituţiei se regăsesc în avizul Consiliului.

„USL a fost preocupată să îşi facă o Constituţie proprie. Obiecţiile PDL au fost subliniate în acest aviz, iar una din acestea a fost tocmai scoaterea preşedintelui din puterea executivă, lucru pe care noi l-am subliniat de mai multe ori. Noi am depus amendamente nu numai pe acest subiect, care au fost respinse. Antonescu ar trebui să demisioneze, de urgenţă, de la conducerea acestei comisii, pentru că a demonstrat că nu înţelege nimic din Constituţie“, a spus Alin Tişe.  


Cristea: „Ce a făcut dl. Tişe în Comisie?!“

În schimb, deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea, îl acuză pe senatorul democrat liberal că nu a ştiut să se facă ascultat, în privinţa amendamentelor aduse la Legea Fundamentală.


„A fost acolo, în această comisie, probabil nu a reuşit să se facă ascultat…, pentru că nimeni nu are niciun interes să nu ia în seamă amendamentele celor din opoziţie. A fost transparenţă. Tind să cred că mai degrabă a fost vorba despre imposibilitatea de a dialoga. Pe urmă, s-au retras ca să facă sesizare la Comisia de la Veneţia. Cred că domnul Tişe exagerează…“, a spus deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter