Politică
Liderii PDL şi PNL vor avea miercuri o întâlnire comună cu delegaţia FMI
Liderii PDL şi PNL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, împreună cu reprezentanţi ai celor două partide, urmează să aibă, miercuri, o întâlnire comună cu membrii delegaţiei FMI.
Liderii PDL şi PNL Vasile Blaga şi Klaus IohannisÎn cadrul întâlnirii cu delegaţia FMI se va atinge şi problema reducerii CAS cu 5%, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.
Ialomiţianu a precizat că delegaţiile celor două partide care vor fi prezente la întâlnirea cu reprezentanţii FMI vor fi stabilite marţi în forurile de conducere ale celor două partide, în cazul PDL în şedinţa Biroului Permanent Naţional.
El a spus că întâlnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30.
“La întâlnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale să nu se ceară măsuri compensatorii sau tăierea banilor pentru investiţii, pentru că, în Comisia de buget, FMI a spus că e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregătit, având în vedere încasările proaste pe primele 5 luni ale anului. Vom cere să nu se ia măsuri compensatorii, aşa cum au fost introduse impozite şi taxe care au sufocat economia", a spus Ialomiţianu.
Şi deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, într-un comunicat transmis luni, că PDL va ridica la întâlnirea cu FMI de miercuri problema investiţiilor la autostrada Comarnic-Braşov şi le cere premierului Ponta şi ministrului Şova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel.
"PDL le cere premierului Ponta şi ministrului Şova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel. Vom ridica această problemă şi în discuţiile de miercuri cu delegaţia FMI", a arătat Nazare.
O misiune a Fondului Monetar Internaţional a venit, în 2 iunie, la Bucureşti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importantă temă de pe agenda discuţiilor cu autorităţiile vizând posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului.
Misiunea va analiza în principal execuţia bugetară din primele cinci luni ale anului, precum şi perspectivele privind creşterea economică şi încasările la bugetul de stat.
Delegaţia FMI, BM şi CE a avut în 3 iunie o întâlnire cu parlamentarii din Comisiile de Buget-Finanţe reunite.
La finalul întrevederii, vicepreşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Cameră, Viorel Ştefan, a declarat că instituţiile financiare internaţionale nu au o problemă cu măsura reducerii CAS, şi-au însuşit-o 100%, ceea ce se va discuta cu Ministerul de Finanţe fiind legat de măsurile care să asigure sustenabilitatea adoptării reducerii CAS.