Politică

UDMR Cluj se pregăteşte de alegeri. Mate Andras se retrage după 4 ani.

Mandatul deputatului Mate Andras în fruntea UDMR Cluj expiră, astfel că organizaţia judeţeană se pregăteşte de alegeri. Consilierul local Csoma Botand este singurul candidat înscris în cursa pentru şefia organizaţiei judeţene a Uniunii.

În 19 iunie reprezentanţii organizaţiei UDMR Cluj îşi vor alege noua conducere. Până la data limită de înscriere a candidaturilor, mai exact până marţi, s-a înscris un singur candidat. Mate Andras face astfel un pas în spate, după patru ani de mandat.

„Nu mai candidez, am fost patru ani la conducerea UDMR Cluj şi cred că este timpul să vină altcineva. Mai mult, sunt în Bucureşti de aproximativ 12 ani. Nu cred că o organizaţie a unui partid trebuie condusă de aceeaşi persoană până la pensie“, a declarat Mate Andras, preşedintele UDMR Cluj.  


UDMR a uitat de intelectuali

Singurul reprezentant UDMR care şi-a înscris candidatura este consilierul local Csoma Botand. Fără să nominalizeze, Csoma Botand subliniază că organizaţia judeţeană a UDMR s-a îndepărtat de alegătorii clujeni.

„Am decis să candidez pentru că m-am gândit că lucrurile nu mergeau bine, organizaţia de la Cluj s-a izolat de alegători şi de anumite categorii sociale mai ales de intelectuali. Nu trebuie să uităm că oraşul Cluj-Napoca este totuşi un centru universitar şi există o viaţă culturală. Nu învinovăţesc pe nimeni pentru acest lucru, vorbesc la modul general“, a spus Csoma Botand.  


Mate Andras, o imagine „şifonată“

Faptul că deputatul Mate Andras este „certat cu legea“ nu dă foarte bine pentru imaginea partidului.

La începutul anului, deputatul Mate Andras a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare, el fiind găsit vinovat de judecătorii instanţei supreme că şi-a angajat soţia la biroul său parlamentar, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei.


În septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat de conflict de interese.

„Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei“, arăta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului UDMR.

Mate Andras Levente a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea soţiei sale, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj, arăta atunci ANI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter