Politică

Liviu Dragnea și-a lansat candidatura la șefia PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat cu ocazia lansării candidaturii la șefia PSD, că speră ca Victor Ponta să-l voteze la alegerile interne din partid şi afirmă că deja a primit asigurări că premierul îl susţine, lucru care înseamnă "foarte mult" pentru el.

"Eu acum sper ca Victor să mă voteze. Mi-a şi spus că mă susţine şi că speră să reuşesc în proiectul ăsta şi că şi el, ca şi alţii, va fi alături de mine şi trebuie să recunosc că poziţia lui înseamnă foarte mult pentru mine", a spus Dragnea.

Congresul PSD, o „regie”

Astfel, în scurt timp, social democrații își vor alege președintele într-un mod diferit decât până acum, în cadrul Congresului din octombrie.


Metoda îi încurcă puțin chiar și pe social democrații vechi, care spun că este o premieră în alegerea președintelui. Pe de altă parte, liderul PSD Cluj spunea zilele trecute că în acest fel fiecare membru de partid își va putea exprima votul. “În 11 octombrie se vor face alegeri la sediile organizațiilor județene, municipale, și fiecare își  va exprima opțiunea de vot. Va fi un președinte care va coordona, iar apoi pe 18 se merge la congres. Vor fi delegați. A mai fost această situație în 2004, dar pentru parlamentare. Îmi doresc și sper că vor participa peste 50% din membrii din județ. Este o modalitate prin care fiecare își va putea exprima opțiunea, prin vot”, declara zilele trecute Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Marele PSD, condus de un “penal”

Liviu Dragnea a fost ales preşedinte interimar al PSD, în urmă cu câteva luni, în cadrul Comitetului Executiv al partidului. În urma votului, s-a conturat şi tabăra dominantă din PSD, cea care l-a susţinut pe Dragnea. A pierdut, în schimb, Rovana Plumb şi implicit Victor Ponta. Dragnea a fost susţinut pentru funcţia de preşedinte al social democraţilor de Ion Iliescu.


Tabăra Rovanei Plumb a fost cea care a susţinut organizarea unui Congres în 2017, după alegeri, însă Dragnea, susţinut de Ion Iliescu, şi tabăra sa au preferat organizarea unui Congres cât mai curând, pentru a alege o nouă conducere înainte de anul electoral 2016.

PSD va ajunge astfel pe mâna unui condamnat. Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

abonare newsletter