Politică

Noul sediu al Consiliului Judeţean se sfinţeşte astăzi

<p />Trei preoţi ai cultelor ortodox, greco-catolic şi reformat vor sfinţi în această dimineaţă noul sediul al Consiliului Judeţean Cluj, situat pe Calea Dorobanţilor numărul 106, în vecinătatea sediului Bibliotecii Judeţene Octavian Goga.

Slujba va fi oficiată de către Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Andrei Andreicuţ, Episcopul Florentin Crihălmeanu şi Prim-Protopopul Kovacs Sandor. După slujbă, consilierii vor desfăşura prima şedinţă de consiliu în noul sediu.

La începutul acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe estima că mutarea în sediul nou ar putea avea loc în luna martie, însă aceasta a fost amânată din pricina contestaţiilor depuse la prima licitaţie pentru achiziţionarea de mobilier. Problema a fost rezolvată în cele din urmă abia în instanţă. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa, a precizat recent pentru monitorul că operaţiunea de mutare s-a încheiat săptămâna trecută. Vechiul sediu de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 numărul 58 a fost eliberat cu totul, iar sigla Consiliului Judeţean de pe clădire a fost îndepărtată. În imobilul din centru va funcţiona deocamdată doar Prefectura Cluj.    G.D.

abonare newsletter