Politică

Monica Macovei a demisionat din partidul pe care l-a fondat

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din Partidul M10, pe care l-a fondat în anul 2015.

Potrivit unui comunicat al Partidului M10 transmis miercuri, actuala conducere a formaţiunii îi mulţumeşte Monicăi Macovei pentru activitatea desfăşurată şi pentru iniţiativa întemeierii ”acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere”.

”Marţi, Monica Macovei, membru M10 şi europarlamentar, şi-a dat demisia din partidul pe care l-a fondat în anul 2015. Partidul M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere - vehicul care a demonstrat că se poate face şi altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică şi orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupţie şi al politicii responsabile, dovedite atât ca Ministru al Justiţiei cât şi ca Europarlamentar. Îi mulţumim şi îi urăm succes în continuare!”, se arată în comunicat.


La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare, M10 fiind membru de drept în Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE) din Parlamentul European.

Alături de alte partide şi mişcări civice, Partidul M10 este unul dintre iniţiatorii proiectului de coagulare a tuturor forţelor de dreapta din România (creştin-democrate, conservatoare, liberale), într-o noua platformă politică numită ”Alternativa Dreaptă”. Din acest proiect mai fac parte Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR), Partidul Forţa Moldova şi platformele politice Alternativa Dreaptă şi Alianţa Conservatoare, entităţi care îşi vor anunţa disponibilitatea de a colabora pe viitor în vederea promovării intereselor electoratului conservator/creştin-democrat, propunându-i acestuia o alternativă care să îl reprezinte în Parlamentul European în anul 2019, în structurile locale/judeţene precum şi în Parlamentul României în anul 2020 şi care să-şi asume preluarea guvernării ţării, începând cu anul 2024.


Partidul M10 are 16 filiale în toată ţara, iar în urma alegerilor locale din 2016 a obţinut 94 de consilieri locali, 2 primari şi 5 viceprimari. Noul preşedinte al formaţiunii este Adela Mârza, fost lider al M10 Cluj, aceasta fiind aleasă în funcţie în 13 octombrie 2018.

Etichete: M10 monica macovei
abonare newsletter