Politică

Comisia Europeană a aprobat PNRR. Florin Cîțu: „Ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR”

România ar trebui să primească în luna decembrie primii bani din PNRR, a declarat premierul interimar Florin Cîţu, precizând că tot ce ţinea de Comisia Europeană pe acest subiect s-a realizat, iar acum trebuie adoptate în plan intern o serie de acte normative pentru implementarea planului.

 

Potrivit lui Florin Cîțu, România ar trebui să primească primii bani din PNRR în luna decembrie a acestui an.


„A fost o reuniune ECOFIN mai scurtă ca de obicei. Partea bună e că nu au fost întrebări şi nici observaţii la PNRR-ul României. A fost o prezentare făcută de ministrul Finanţelor, am avut o intervenţie foarte scurtă şi gata.

Tot ce ţinea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noştri. Urmează implementarea PNRR şi ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Bineînţeles, vom vedea cum. Ordonanţa este deja dată, trebuie să dăm o HG, acum este la noi, s-a terminat tot ceea ce ţinea de Comisia Europeană”, a declarat Florin Cîţu, joi, la finalul participării, în sistem online, la întâlnirea Consiliului ECOFIN.


Întrebat dacă guvernul interimar poate adopta actele normative aferente PNRR sau e nevoie de un guvern plin, el a explicat: „Unele acte se pot face în Parlamentul României, dacă nu o să avem guvern, printr-un proiect de lege, deci nu este niciun fel de problemă, dar avem deja ordonanţă”

El a precizat, în context, că România ar trebui să aibă guvern săptămâna viitoare.


Proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru Cluj

Autostrada A3 Nădășelu – Poarta Sălajului – 340 mil. euro

Modernizarea căii ferate Cluj- Episcopia Bihor – 1,29 mld. Euro


Metroul din Cluj-Napoca – 310 mil. euro

 


CITEȘTE ȘI

PNRR-ul României, aprobat de Comisia Europeană! Ce proiecte clujene primesc finanțare

Ultimele Stiri
abonare newsletter