Politică

Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Funcția, vacantă după plecarea lui Orban

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marți, președinte al Camerei Deputaților. El a obţinut 217 voturi „pentru”, și 77 „împotrivă”. Funcția era vacantă de la demisia lui Ludovic Orban din 18 octombrie.

Liderul PSD, ales președinte al Camerei Deputaților.

Ciolacu a fost propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, fiind votat în cadrul şedinţei forului legislativ.

Florin Cîțu, după alegerea sa în aceeași zi ca președintele al Senatului, a declarat că aceasta este o decizie a coaliției, ca președinții celor două partide aflate la guvernare să preia cele două funcții.


„De vineri, preluăm atribuţiile, după votul Guvernului în Parlament, după ce o să fie învestit Guvernul, se vor prelua atribuţiile şi vom intra în linie dreaptă. Astăzi, aici, este o decizie a coaliţiei, cei doi preşedinţi - PSD şi PNL - să preia cele două funcţii în stat”, a spus Cîțu.

Ion-Marcel Ciolacu s-a născut la 28 noiembrie 1967. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti (1991-1995) și a făcut masteratul în Managementul finanţelor publice, în cadrul SNSPA Bucureşti.


El a fost prefect interimar la Prefectura Judeţului Buzău (nov.-dec. 2005) și viceprimar al municipiului Buzău în perioada 2008-2012.

De asemenea, Ciolacu a fost vicepremier fără portofoliu în guvernul Mihai Tudose (29 iun. 2017-29 ian. 2018) și a deţinut funcţia de ministru interimar al Apărării (6-12 sept. 2017).


În decembrie 2020 a fost reales deputat din partea PSD, în circumscripţia electorală nr. 10 Buzău.

CITEȘTE ȘI:

Florin Cîțu a fost ales în funcția de președinte al Senatului

abonare newsletter