Politică

Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților. Funcția, vacantă după plecarea lui Orban

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marți, președinte al Camerei Deputaților. El a obţinut 217 voturi „pentru”, și 77 „împotrivă”. Funcția era vacantă de la demisia lui Ludovic Orban din 18 octombrie.

Liderul PSD, ales președinte al Camerei Deputaților. Liderul PSD, ales președinte al Camerei Deputaților.

Ciolacu a fost propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, fiind votat în cadrul şedinţei forului legislativ.

Florin Cîțu, după alegerea sa în aceeași zi ca președintele al Senatului, a declarat că aceasta este o decizie a coaliției, ca președinții celor două partide aflate la guvernare să preia cele două funcții.


„De vineri, preluăm atribuţiile, după votul Guvernului în Parlament, după ce o să fie învestit Guvernul, se vor prelua atribuţiile şi vom intra în linie dreaptă. Astăzi, aici, este o decizie a coaliţiei, cei doi preşedinţi - PSD şi PNL - să preia cele două funcţii în stat”, a spus Cîțu.

Ion-Marcel Ciolacu s-a născut la 28 noiembrie 1967. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti (1991-1995) și a făcut masteratul în Managementul finanţelor publice, în cadrul SNSPA Bucureşti.


El a fost prefect interimar la Prefectura Judeţului Buzău (nov.-dec. 2005) și viceprimar al municipiului Buzău în perioada 2008-2012.

De asemenea, Ciolacu a fost vicepremier fără portofoliu în guvernul Mihai Tudose (29 iun. 2017-29 ian. 2018) și a deţinut funcţia de ministru interimar al Apărării (6-12 sept. 2017).


În decembrie 2020 a fost reales deputat din partea PSD, în circumscripţia electorală nr. 10 Buzău.

CITEȘTE ȘI:

Florin Cîțu a fost ales în funcția de președinte al Senatului

Ultimele Stiri
abonare newsletter