Sănătate

Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece? 4 sfaturi practice de pus în practică (P)

Ne bucurăm încă de vreme plăcută, de soare și implicit de o garderobă plină de haine lejere, însă de îndată ce temperaturile de afară vor începe să scadă, vei observa și mici schimbări cu pielea ta.

 

Din cauza frigului și implicit a ținutelor pe care vom fi nevoiți să le purtăm, pielea noastră va fi mai predispusă la uscăciune. În sezonul rece, multe persoane se confruntă cu iritații, poate și câteva zone reactive, care se înroșesc ușor, dermatite și alte probleme specifice pielii. Atât pielea mâinilor, cât și pielea corpului și tenul în sine vor fi mai predispuse la uscăciune, din cauza faptului că umiditatea lor se pierde mai ușor la temperaturi scăzute, dar și din cauza aerului uscat din interior, experimentând astfel acea senzație de piele care „strânge”. Mai jos am creionat un mic ghid cu cele mai la îndemână tips & tricks care previn deteriorarea pielii. 


1. Caută acele produse de îngrijire formulate cu ingrediente cu potențial reparator

Când alegi un produs pentru îngrijirea pielii, asigură-te că are ingrediente naturale, precum glicerina (un umectant care îmbunătățește bariera naturală a pielii), ceaiul verde (un antioxidant grozav care calmează pielea și reglează nivelul de sebum), urzica (un astringent natural care vindecă pielea), uleiul de argan (are proprietăți antiaging și cicatrizante), aloe vera (un adevărat aliat al hidratării profunde a pielii), dar și vitamine și minerale. Orientează-te după game de produse cu rol în „nutriția” pielii, care o păstrează hidratată pe termen lung, cum este cea de la Farmec – de la demachiante blânde, cu ulei de argan, până la creme cu extract de gălbenele pentru mâini și creme de câlcâie cu aloe vera, opțiunile sunt complete.  


2.  Aplică produse de hidratare imediat după duș sau curățare

Spală-te pe mâini cu un săpun lichid îmbogățit cu glicerină vegetală, precum este cel din gama Farmec, care are și proprietăți antibacteriene. Eviți, astfel, uscarea în exces a mâinilor. Plusează apoi cu o cremă de mâini cu glicerină, care asigură îngrijire intensivă pentru pielea deshidratată și aspră, predispusă la uscare excesivă sau chiar crăpături. După ce cureți tenul cu un produs demachiant, pielea poate rămâne ușor deshidratată. Ca să previi acest lucru și să sigilezi umiditatea din structura naturală a pielii, aplică o cremă hidratantă cu aloe vera – aceasta optimizează rezervele de apă pentru orice tip de ten.


3. Folosește indiferent de anotimp produse cu factor mare de protecție solară 

Tenul poate suferi sau se poate păta chiar și de la soarele rece de toamnă sau cel din lunile geroase. După crema de hidratare de dimineață, aplică un produs cu FPS ridicat, de minim 30 (crema antirid emolientă cu FPS30 din gama Gerovital H3 Derma+ este o variantă foarte potrivită). În acest mod, nu doar adaugi un pas în plus la hidratarea tenului, dar te asiguri și că la primăvară nu te trezești cu pete pigmentare, care vor fi foarte greu de îndepărtat. De asemenea, ia în considerare să investești într-un umidificator pe care să îl ții în camera în care dormi – căldura din casă poate „sabota” hidratarea tenului, fără să îți dai seama. 


4. Adaptează rutina de skincare la noul sezon rece

În lunile cu temperaturi scăzute, nevoile tenului se schimbă și dermatologii recomandă să îți ajustezi kitul de produse de îngrijire a pielii conform sezonului. Evită produsele care conțin parfumuri, esențe, alcool – acestea pot usca pielea în exces. În schimb, include în ritualul de îngrijire: tonice micelare cu aloe vera și vitamina B3, cum este cel din gama Farmec și care contribuie la restabilirea pH-ului natural al pielii, la energizarea, revitalizarea tenului, un lapte demachiant cu ulei de argan (vitamina A fiind un regenerant puternic al pielii!), răsfață scalpul și părul cu un șampon fortifiant cu urzică și vitamina E (te vei bucura de un efect tonic!). Nu neglija călcâiele – pielea crăpată, albicioasă de pe câlcâie nu doar că este inestetică, dar poate și durea, provocată de încălțămintea butucănoasă de iarnă. Întâi exfoliază-le temeinic la duș, apoi hrănește tălpile cu o cremă cu aloe vera (acidul glicolic din ea are și un blând efect de peeling). Atenție: oricât de tentant ar fi, evită dușurile super fierbinți, pentru că o apă „clocotită” îți poate diminua rezerva de uleiuri naturale ale pielii și o poate transforma într-o piele hiper sensibilă. 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter