Sănătate

Femeile se pot testa GRATUIT pentru cancerul de col uterin la Cluj Arena. Care sunt condițiile de testare?

Unitatea mobilă de testare gratuită a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca se întoarce la Cluj Arena pentru încă 2 zile de testare gratuită Babeș-Papanicolaou și HPV.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, va desfășura, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena, o nouă serie de activități de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin/  Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, va desfășura, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena, o nouă serie de activități de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, va desfășura, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena, o nouă serie de activități de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin.

 


În acest sens, caravana mobilă va staționa la stadionul clujean timp de două zile, respectiv miercuri, 8 noiembrie și joi, 9 noiembri., în intervalul orar 10:00-18:00.

 „Proiectul Institutului Oncologic se apropie de final, astfel că încurajăm cu tărie doamnele care nu au accesat până în acest moment serviciile gratuite să profite de această ultimă șansă și să se testeze. Este o oportunitate extrem de benefică pentru sănătate, oferită în mod gratuit de către specialiștii unității sanitare. Testul durează doar cinci minute și poate salva, fără îndoială, multe vieți!”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Reamintim faptul că în baza protocolului de colaborare încheiat la începutul acestui an cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță", Consiliul Județean Cluj a sprijinit instituția medicală clujeană în lupta împotriva cancerului, prin asigurarea unor spații necesare derulării procedurilor medicale, facilitarea dialogului cu alte autorități locale și entități din județ în vederea creșterii numărului de beneficiari, precum și prin promovarea intensă a inițiativelor.

Condiții de testare:

  • Testul Babeș-Papanicolau se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală
  • Nu sunt eligibile femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin
  • Nu sunt eligibile femeile care au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest (județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud)

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost reacreditat cu succes

Consumul excesiv de energizante în rândul tinerilor, o problemă de sănătate publică. Aproape 20% dintre copii cu vârsta sub 10 ani consumă diverse tipuri de băuturi energizante

Ultimele Stiri
abonare newsletter