Sănătate

6 pești toxici. Mare atenție, conțin foarte mult mercur!

În zilele cu dezlegare la pește din post, dar și atunci când vor să mai dea jos câteva kilograme, românii iau cu asalt pescăriile. Însă trebuie să fie atenți la ce sortimente cumpără, din cauza conținutului mare de mercur al anumitor pești.

 

 


Un sortiment de pește des consumat de români este macroul, care e mult mai ieftin decât somonul de exemplu. Prețul pentru un kilogram de macrou congelat pornește de la 18 lei, iar pentru cel proaspăt trebuie să cheltuim de la 25 de lei în sus. Pe de altă parte, somonul proaspăt, considerat „regele peștilor” costă peste 100 de lei kilogramul.

 


Tipuri de pește cu nivel ridicat de mercur:

Fie că îl prăjești în tigaie, îl gătești la cuptor sau îl mănânci sub formă de rasol cu hrean, conținutul ridicat de mercur din macrou poate ajunge în sânge, deoarece nu este distrus prin preparare termică. Alte soiuri de pește de evitat deoarece au mult mercur sunt... Vezi AICI lista completă.

CITEȘTE ȘI:

Alertă alimentară! Mega Image a retras de la vânzare un produs care provoacă alergii: „Toate produsele retrase urmează a fi distruse”

Ultimele Stiri
abonare newsletter