Sănătate

Semnal de alarmă! Practicarea jocurilor video timp de cel puţin trei ore pe zi, asociată cu probleme fizice.

Practicarea jocurilor video poate produce grave probleme de sănătate.

Practicarea jocurilor video poate produce grave probleme de sănătate/ Foto: pixabay.com Practicarea jocurilor video poate produce grave probleme de sănătate/ Foto: pixabay.com

 

 


Un studiu recent condus de oameni de ştiinţă din Australia a constatat că jocurile video, practicate timp de cel puţin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de mâini sau de încheieturi şi dureri de spate sau de gât, transmite vineri agenţia Xinhua citată de Agerpres.ro

 


Cercetătorii au analizat date de la 955 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 94 de ani din Australia, Marea Britanie, Canada şi Statele Unite, care au participat la Studiul Internaţional asupra Jocurilor Video (International Game Study) din 2022.

Potrivit articolului care însoţeşte studiul, publicat recent în jurnalul ştiinţific Computers in Human Behavior, echipa de cercetători a analizat asocierea dintre jocul continuu şi prelungit şi probleme de sănătate identificate pe parcurs de 12 luni.


„Rezultatele au arătat că, indiferent de vârstă sau de sex, persoanele care au jucat jocuri video în mod continuu timp de trei sau mai multe ore au fost mai predispuse la oboseală oculară şi la dureri de încheieturi, mâini, spate şi gât, prin comparaţie cu cele care s-au jucat mai puţine ore”, a declarat Daniel Stjepanovic, coautor al studiului şi cercetător principal la Universitatea din Queensland.

„În mod interesant, am constatat că efectele fizice negative ale jocurilor practicate peste trei ore pe sesiune au fost similare cu cele ale persoanelor care au declarat că s-au jucat mai mult de şase ore”, a precizat Stjepanovic, citat într-un comunicat emis joi.


3 miliarde de persoane joacă jocuri video

Până la trei miliarde de entuziaşti din întreaga lume practică jocuri video şi esporturi, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Gary Chung Kai Chan, un alt coautor al studiului, profesor asociat la Universitatea din Queensland, a subliniat necesitatea îmbunătăţirii educaţiei şi a prevenţiei pentru ca oamenii să înţeleagă potenţialele riscuri ale jocurilor de noroc pentru perioade prelungite.


„Îndepărtarea de tastatură pentru anumite perioade de timp şi luarea în considerare a ergonomiei unei configuraţii de joc pot ajuta la protejarea sănătăţii şi bunăstării jucătorilor”, a declarat Chan. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr.

Studiu. Consumul de calciu și vitamina D scad riscul de cancer. Avantajele și pericolele administrării de suplimente.

abonare newsletter