Sănătate

5 semne importante care îți spun că ai suferit un atac vascular cerebral minor

Adesea, oamenii pot experimenta ceea ce este numit în mod obișnuit un „accident vascular minor” înainte de a suferi un accident vascular cerebral ulterior. Din punct de vedere clinic, acesta este cunoscut sub numele de atac ischemic tranzitoriu sau AVC minor.

Semne care îți spun că ai suferit un atac vascular cerebral minor Semne care îți spun că ai suferit un atac vascular cerebral minor

 

 


Unii experți sunt în dezacord cu acest termen, mai ales pentru că un atac ischemic tranzitoriu este la fel de serios ca un accident vascular cerebral și ar trebui tratat totuși.

 


Conform Asociației Americane de Cardiologie, 1 din 5 persoane care au un atac ischemic tranzitoriu  vor avea un accident vascular cerebral complet în termen de 90 de zile.

„Simptomele atacului ischemic tranzitoriu sunt asemănătoare cu cele ale accidentului vascular cerebral și durează în general câteva minute din cauza unei întreruperi a aprovizionării cu sânge a unei părți a creierului”, a spus dr. Larry Goldstein, co-director al Institutului de Neuroștiințe din Kentucky, pentru huffpost.com.


Experții împărtășesc semnele de avertizare timpurii ale unui atac ischemic tranzitoriu și ce să faci dacă experimentezi următoarele simptome: Citește AICI continuarea articolului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Băuturi recomandate să le bei dimineața. Întăresc sistemul imunitar.

abonare newsletter