Sănătate

Speranță pentru persoanele cu paralizie datorită unui dispozitiv revoluționar

Un studiu recent publicat în revista Nature Medicine aduce vești încurajatoare pentru persoanele care suferă de tetrapareză, paralizia brațelor sau picioarelor.

Un dispozitiv revoluționar combate tetrapareza și oferă speranță pacienților. Foto: pexels.com Un dispozitiv revoluționar combate tetrapareza și oferă speranță pacienților. Foto: pexels.com

 

 


Aproximativ 40 de pacienți și-au recâpătat controlul asupra brațelor și mâinilor după utilizarea unui dispozitiv inovator cu electrozi plasați sub piele, lângă măduva spinării.

 


Rezultatele remarcabile ale studiului, efectuat pe aproximativ 60 de pacienți din întreaga lume, demonstrează siguranța și eficacitatea acestei metode revoluționare. 

După doar două luni de terapie cu dispozitivul, pacienții și-au recăpătat atât forța, cât și capacitatea de a-și folosi brațele și mâinile.


Dispozitivul, dezvoltat de start-up-ul Onward, funcționează prin stimularea electrică a măduvei spinării, permițând persoanelor paralizate să își recapete mișcarea membrelor afectate. 

Speranță pentru persoanele paralizate: Un nou dispozitiv cu electrozi le redă mișcarea brațelor și mâinilor

Unul dintre avantajele majore ale acestei soluții este că nu necesită implantarea permanentă a dispozitivului printr-o intervenție chirurgicală, ci doar plasarea sa sub piele.


Jurnalista britanică Melanie Reid, care a rămas paralizată în urma unui accident, a declarat că pentru persoanele cu tetrapareză, cel mai important lucru este să își poată folosi din nou mâinile. Datorită dispozitivului, ea poate acum să manevreze ecranul unui telefon, anunță AFP.

Cercetătorul american Chet Moritz, care a condus studiul, a subliniat că această metodă ar putea schimba viața majorității pacienților cu leziuni ale măduvei spinării, oferindu-le speranța de a-și recâștiga independența și mobilitatea.


CITEȘTE ȘI:
O pastilă cât un antrenament. Medicamentul care imită efortul fizic.

Studiul a fost făcut în mai multe locuri din întreaga lume pe aproximativ 60 de pacienți, un eșantion fără precedent.

Tehnologie inovatoare: Stimularea electrică a măduvei spinării redă mobilitatea pacienților paralizați

În total, aproximativ 40 de pacienți și-au recăpătat capacitatea de a-și folosi brațele sau mâinile după două luni de terapie cu dispozitivul.

Scopul este de a permite persoanelor paralizate să se miște din nou cu ajutorul stimulării electrice a măduvei spinării.

Sistemul este interesant și din punct de vedere practic, deoarece necesită doar plasarea dispozitivului sub piele, în loc de implantarea acestuia printr-o intervenție chirurgicală.

Dispozitivul nu trebuie purtat continuu pentru a funcționa, deoarece, în timp, efectele sale par să persiste, ajutând la dezvoltarea de noi conexiuni între creier și membrele afectate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O fetiță de 18 luni, născută surdă, aude după o operație INOVATOARE de doar 16 minute - VIDEO

abonare newsletter