Sănătate

Scuza perfectă pentru a lăsa patul dezordonat dimineața

Obiceiul banal de a face patul de dimineață pe care îl au multe persoane ar putea fi extrem de dăunător pentru sănătate. Un medic celebru dezvăluie motivul pentru care ar trebui să renunțăm la această rutină.

Un medic spune că e mai sănătos să lași patul dezordonat după ce te trezești. Foto: pexels.com Un medic spune că e mai sănătos să lași patul dezordonat după ce te trezești. Foto: pexels.com

 

 


Milioane de „prădători" invizibili își fac culcușul în patul tău. Medicul Karan Raj recomandă să nu-ți faci patul imediat ce te trezești dimineața. Motivul? Ai putea suferi de alergii grave sau probleme respiratorii fără să îți dai seama.

 


 

Practic, oferim un mediu propice dezvoltării unor „prădători" invizibili: acarienii de praf. Aceștia, de mărimea unui vârf de ac, se hrănesc cu pielea umană descuamată și se dezvoltă în așternuturile umede și calde de la transpirația nocturnă.


„Dovezile științifice arată că în paturile noastre trăiesc aproximativ 1,5 milioane de astfel de acarieni, care lasă în urmă excremente ce pot provoca alergii severe", avertizează dr. Karan Raj, citat de The Focus.

Rutina de dimineață pe care ar trebui să o eviți pentru a scăpa de alergii 

 Atunci când faci patul la prima oră, blochezi umiditatea în asternuturi, creând un mediu perfect pentru înmulțirea acestor creaturi microscopice. 


În schimb, medicul recomandă să lași patul dezordonat un timp, astfel încât acarienii să fie expuși la soare și aer uscat care îi poate deshidrata și ucide.

CITEȘTE ȘI:
Așa cureți eficient recipientele din plastic de grăsime. Metoda ingenioasă pe care trebuie neapărat să o încerci.

Acarienii de praf pot cauza erupții cutanate, eczeme sau pot agrava simptomele de astm și probleme respiratorii. Se numără chiar printre factorii care duc la declanșarea astmului.


Obiceiul banal care îți poate declanșa probleme respiratorii grave

Semnele unei alergii la acarienii de praf sunt asemănătoare răcelii: nas curgător, strănut, dificultăți de respirație. Când apar simptome ca durere în piept, respirație șuierătoare sau crize de respirație, e indicat să consulți un medic de urgență.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mâncatul, un obicei care hrăneşte emoţiile, nu stomacul. Psihiatru: „O parte dintre noi apelăm la mâncare pentru ameliorarea stresului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter