Sănătate

Şapte medicamente, retrase de pe piaţa din România, de săptămâna viitoare

La nivel european, zeci de medicamente vor fi retrase, pentru că nu au fost testate după standardele de conformitate europene. Şapte medicamente dintre acestea se găsesc şi în farmaciile din România şi în următoarele zile vor fi scoase de pe piaţă.

Şapte medicamente, retrase de pe piaţa din România/Foto: pixabay.com Şapte medicamente, retrase de pe piaţa din România/Foto: pixabay.com

 

 


Zeci de medicamente vor fi retrase la nivel european, pentru că nu au fost testate după standardele de conformitate europene. Şapte medicamente dintre acestea se găsesc şi în farmaciile din România şi vor fi retrase de pe piaţă de săptămâna viitoare. 

 


Cele 7 medicamente care vor fi retrase de pe piața românească:
- Posaconazole
- Ibuprofen Nutra Essential
- Loperamide
- Tadalafil - 20 mg
- Tadalafil - 5 mg
- Eriotinib - 100 mg
- Eriotinib -150 mg

„În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină", a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, potrivit digi24.ro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 3.000 de medicamente generice au dispărut de pe piaţă în ultimii ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter