Sănătate

Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, construit de Compania Naţională de Investiţii

Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Cluj-Napoca va intra într-un amplu proces de construcție şi dotare. Aceasta se va face prin Compania Națională de Investiții.

Spitalul Clujana/ Foto: Primăria Cluj-Napoca Spitalul Clujana/ Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Spitalul Municipal Cluj-Napoca va intra într-un amplu proces de modernizare şi dotare.

 


Consilierii locali au aprobat, marți, în ședința ordinară, proiectul „Construcție, extindere, modernizare și echipare CPU, inclusiv departament spitalizare de zi-Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca”, prin Compania Națională de Investiții.

Proiectul a fost votat în unanimitate de voturi.


Care sunt obiectivele?

Prin implementarea proiectului se dorește pe de-o parte dezvoltarea rețelei de centre medicale moderne, capabile să furnizeze îngrijire primară continuă (departamente internare de zi) și asistența de urgență (CPU), inclusiv pentru pacienții din mediul rural, ceea ce va conduce atât la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență primară și de urgență.

Prin realizarea celor două departamente: CPU și Internare de zi, dar și a centrului de angiografie și explorări funcționale, atât pe termen scurt, cât si pe termen mediu si lung se va conduce la înregistrarea unei creșteri continue a adresabilității, iar ca atare, prin acest proiect vor fi reduse inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate a populației, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient și tratarea cu succes a afecțiunilor, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite.


Clădirea va fi dotată cu aparatură și mobilier medical

Ca atare, proiectul propus vizează construcția și dotarea CPU și departamentului internare de zi ale Spitalului, fapt care va crește capacitate de prestare a serviciilor medicale, prin creșterea suprafeței utile destinate acestei funcțiuni, cât si cu ajutorul achiziției unor noi echipamente medicale moderne. 

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS)


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Numărul cazurilor de rujeolă din Europa continuă să crească. România are cele mei multe decese.

Două mari proiecte ale Clujului, Spitalul Regional de Urgenţă şi Centura Metropolitană, în linie dreaptă. Lucrările au început. Cum vor arăta la finalizare? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter