Sănătate

Un val amenințător de îmbolnăviri se extinde rapid într-o țară cu o populație numeroasă de origine română

Autoritățile sanitare au emis o avertizare urgentă după ce un focar de infectare a dus la spitalizarea a zeci de persoane. Peste 100 de cazuri au fost confirmate până acum, răspândite în diferite regiuni.

Peste 100 de persoane din Marea Britanie au fost infectate cu bacteria e-coli. Foto: pexels.com Peste 100 de persoane din Marea Britanie au fost infectate cu bacteria e-coli. Foto: pexels.com

 

 


Potrivit Agenției britanice pentru securitate sanitară, focarul este cauzat de tulpina E.coli Stec .

 


Aproximativ 37 de persoane au avut nevoie de internare în spital, unele dezvoltând forme grave cu risc de insuficiență renală.

Deși bacteria E.coli este inofensivă în majoritatea cazurilor, anumite tulpini precum cea identificată pot provoca diaree severă, chiar cu sânge, crampe abdominale și febră. Copiii mici și vârstnicii sunt cei mai vulnerabili, anunță The Sun.


Oficialii au precizat că sursa contaminării este „probabil legată de unul sau mai multe produse alimentare distribuite la nivel național", însă nu au oferit detalii suplimentare. 

Alertă sanitară într-o țară cu mulți români


E.coli se poate răspândi prin consumul de alimente sau apă contaminate, dar și prin contact direct cu persoane sau animale purtătoare.

Investigațiile sunt în desfășurare pentru identificarea produsului vinovat. Până la clarificarea situației, autoritățile recomandă respectarea strictă a măsurilor de igienă în prepararea alimentelor.


CITEȘTE ȘI:
Descoperire uimitoare! Gena vinovată pentru bolile inflamatorii intestinale grave

„Spălarea regulată a mâinilor cu apă caldă și săpun, curățarea temeinică a suprafețelor și evitarea contaminării încrucișate sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii infecției", a precizat Darren Whitby, șef departament la Agenția pentru Standarde Alimentare.

Val amenințător de îmbolnăviri într-o țară cu mulți români, avertizare urgentă

De asemenea, persoanele care prezintă simptome precum diaree sau vărsături sunt sfătuite să evite prepararea hranei pentru alții și să solicite asistență medicală dacă starea se agravează.

Acest nou focar vine la scurt timp după ce autoritățile au identificat carnea de vită tocată drept sursa probabilă a unui alt val de infectări cu E.coli din 2023, soldat cu o victimă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boala considerată catastrofă globală. Afectează anual 10 milioane de oameni

Ultimele Stiri
abonare newsletter