Sănătate

Alertă la Moscova după o intoxicație în masă. Zeci de persoane, în stare gravă

Urgență sanitară la Moscova, unde autoritățile se confruntă cu un focar de intoxicație alimentară extrem de periculos. Peste 120 de persoane au cerut ajutor după ce au mâncat produse livrate de un cunoscut serviciu online.

Peste 50 de persoane în stare gravă după ce au consumat salată comandată online, la Moscova. Foto: pexels.com Peste 50 de persoane în stare gravă după ce au consumat salată comandată online, la Moscova. Foto: pexels.com

 

 


Potrivit oficialilor, cel puțin 30 de persoane se află la terapie intensivă, în stare gravă, suspectate că au fost infectate cu botulism.

 


Această boală rară, care atacă sistemul nervos, poate provoca insuficiență respiratorie și paralizie, punând viața în pericol în lipsa unui tratament prompt.

Alertă la Moscova: Focar de botulism alimentar, zeci de persoane la terapie intensivă după livrarea de mâncare

Ancheta epidemiologică declanșată de autoritățile sanitare ruse a indicat că focarul s-ar fi produs din cauza unor salate cu fasole la conservă distribuite de o companie de livrare. Firma și-a suspendat temporar activitatea, în așteptarea rezultatelor complete ale investigației, potrivit AFP.


CITEȘTE ȘI:
Un val amenințător de îmbolnăviri se extinde rapid într-o țară cu o populație numeroasă de origine română

„În total, 121 de persoane au cerut ajutor medical. 55 sunt în stare gravă, 30 la terapie intensivă. Nu există amenințare la adresa vieții, datorită intervenției medicale rapide", a precizat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova.

În paralel, Parchetul a deschis o anchetă penală privind încălcarea normelor de siguranță alimentară care a dus la acest incident.


Urgență sanitară la Moscova: Zeci de oameni grav bolnavi după o intoxicație alimentară de la un serviciu de livrare

Botulismul este o formă extrem de rară de intoxicație alimentară, cauzată de consumul de alimente procesate necorespunzător. Boala nu se transmite de la om la om, dar poate fi fatală fără tratament adecvat.

Autoritățile continuă ancheta și monitorizarea atentă a situației pentru a preveni extinderea focarului de botulism alimentar de la Moscova.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Crește numărul cazurilor de febră denga și de boli cauzate de țânțari în Europa

Ultimele Stiri
abonare newsletter