Sănătate

Nu consuma această băutură pe timpul verii! Medicul Vlad Ciurea, recomandare pentru români: „Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală”.

Medicul Vlad Ciurea a oferit câteva recomandări legate de băuturile pe care trebuie să le evităm pe parcursul verii.

Nu consuma această băutură pe timpul verii Nu consuma această băutură pe timpul verii

 

 


Vara aduce temperaturi ridicate și nevoia constantă de hidratare. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi pentru a menține organismul sănătos și bine hidratat. Cu toate acestea, nu toate lichidele sunt benefice în zilele toride. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă și avertizează românii asupra unei băuturi care trebuie evitată cu orice preț vara.

 


Pericolele din zilele caniculare

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3 CNN, medicul Vlad Ciurea a subliniat pericolele consumului de alcool în timpul verii. Deși mulți oameni consideră că o băutură alcoolică rece poate fi revigorantă, efectele asupra organismului sunt, de fapt, nocive. Chiar și în cantități mici, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate în zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

Alcoolul are un impact semnificativ asupra organismului, în special pe vreme caniculară. Potrivit medicului Vlad Ciurea, alcoolul poate afecta creierul și poate duce la comportamente imprevizibile, crescând riscul de accidente. În plus, alcoolul contribuie la deshidratare, un aspect extrem de periculos pe timp de vară.


„Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili. (…) Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează”, a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit a1.ro.

Vezi AICI ce impact are alcoolul asupra creierului și care sunt recomandările medicului Vlad Ciurea.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum să te îmbraci pe timp de caniculă? Sfaturi practice pentru a te proteja de temperaturile mult prea ridicate

Sfatul medicului: Cum ne protejăm de caniculă? Atenție, cardiaci, e periculos la soare!

Ultimele Stiri
abonare newsletter