Sănătate

Trei semne din corpul tău care îți spun că e timpul să mergi URGENT la doctor

Un chirurg trage un semnal de alarmă cu privire la trei simptome pe care nimeni nu ar trebui să le ignore. Aceste semne aparent banale ar putea ascunde probleme grave de sănătate.

Un medic dezvăluie trei semne de sănătate pe care nu trebuie să le ignori niciodată. Foto. pexels.com Un medic dezvăluie trei semne de sănătate pe care nu trebuie să le ignori niciodată. Foto. pexels.com

 

 


Primul semn pe care Karan Raj, de la NHS îl menționează este pierderea rapidă în greutate fără a face eforturi în acest sens, conform express.co.uk.

 


Simptomele aparent banale care pot ascunde probleme grave

Aceasta poate indica probleme precum depresia, anxietatea, tulburări de alimentație, boli digestive sau chiar cancer. Medicul îndeamnă pacienții să consulte imediat un doctor dacă observă o scădere bruscă și inexplicabilă a greutății corporale.

CITEȘTE ȘI:
Alertă sanitară în Europa. Boala care îi sperie pe experți lovește în plin sezonul vacanțelor

Al doilea semn de alarmă este apariția unei alunițe noi sau modificarea uneia existente. Schimbările rapide în dimensiune, formă sau culoare ale unei alunițe pot fi indicii ale cancerului de piele. Dr. Raj sfătuiește oamenii să meargă la control medical dacă observă astfel de modificări.


De la pierderea în greutate la obiceiurile de toaletă: Semnele subtile ale problemelor de sănătate

Ultimul semn, pe care medicul îl descrie ca fiind „ceva ce nu i se spune niciodată nimănui", se referă la schimbările în obiceiurile de toaletă. 

Constipația sau diareea persistentă, precum și orice modificare semnificativă a rutinei intestinale, ar trebui să ducă la o vizită la medic. Aceste simptome pot indica afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil sau, în cazuri mai grave, cancer intestinal.


NHS oferă o listă detaliată a simptomelor asociate cancerului intestinal, care includ prezența sângelui în scaun, nevoia frecventă de a merge la toaletă, dureri abdominale, balonare și oboseală inexplicabilă.

Dr. Raj subliniază importanța atenției la aceste semnale ale corpului și încurajează oamenii să nu ezite să consulte un medic atunci când observă asemenea schimbări. 


Detectarea timpurie a problemelor de sănătate poate face diferența între un tratament simplu și complicații serioase.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alarmă în bucătărie! Detaliul care ar putea prezice o boală de inimă fatală

Ultimele Stiri
abonare newsletter