Sănătate

Cele mai ieftine și sănătoase soiuri de pește. Nu conțin mercur și sunt mai bune decât somonul.

Postul sau dieta e un prilej numai bun să ne mai reglăm puțin relația cu mult prea ocolitul pește.

Cele mai ieftine și sănătoase soiuri de pește. Nu conțin mercur și sunt mai bune decât somonul. Cele mai ieftine și sănătoase soiuri de pește. Nu conțin mercur și sunt mai bune decât somonul.

 

 


Din păcate, românii consumă prea puțin pește în raport cu recomandările făcute de toți medicii nutriționiști. Potrivit datelor organizației RO-Fish, românii consumă mai puțin pește decât înainte de 1989. Cauza? Prețurile mult prea mari, prohibitive pentru veniturile încă foarte mici ale românilor. 

 


Deși avem la dispoziție, în funcție de sezon, aproape 250 de sortimente de pește în diverse forme (proaspăt, refrigerat, congelat), românii nu prea sunt fani ai acestui aliment. Ce-i drept, peste 70% din oferta actuală provine din acvacultură, ceea ce presupune o modificare de gust, textură și proprietăți nutriționale comparativ cu peștele pescuit.

Chiar și așa însă, avem de unde alege pește de calitate, ieftin și sănătos. Trebuie doar să ne informăm corect și să vrem!


Vezi AICI care sunt cele mai ieftine și sănătoase sortimente de pește.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Meniul miraculos al lui Adrian Mutu. Ce nu consumă niciodată Briliantul? Mama lui l-a dat de gol.

Dieta prin care Mădălina Ghenea se menține într-o formă de zile mari: „Nu pot recomanda nimic, dar pentru mine funcționează”

abonare newsletter