Sănătate

Alertă alimentară! Avocado contaminat cu o substanță care poate duce în cazuri grave la moarte, retras de pe rafturile magazinelor.

Un produs otrăvitor a fost retras de pe rafturile magazinelor Mega Image din țară, din cauza contaminării cu o substanță ce poate provoca febră, iar în cazurile cele mai grave chiar moarte. Clienții sunt sfătuiți să nu îl consume.

Avocado contaminat cu o substanță care poate duce în cazuri grave la moarte, retras de pe rafturile magazinelor| Foto: Despositphotos.com Avocado contaminat cu o substanță care poate duce în cazuri grave la moarte, retras de pe rafturile magazinelor| Foto: Despositphotos.com

 

 


Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat o serie de informări privind rechemarea unor loturi întregi de produse din cauza contaminării cu CADMIU, un element chimic extrem de toxic dacă este consumat în cantități mari.

 


Efectele toxice acute ale cadmiului depind de calea de expunere. Inhalarea unor cantităţi mari de particule de cadmiu produce într-o primă fază febră, cefalee, greaţă, vărsături, iritaţie nazo-faringiană, tuse, dispnee, urmată de instalarea unei pneumonite chimice şi, posibil, a unui edem pulmonar acut letal.

Alertă alimentară. Consumatorii, sfătuiți să returneze produsele

Un lot de avocado a fost retras din magazinele Mega Image din toată țara.


„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul MEGA AVOCADO 700G CAL1 IMP cu număr de lot 2605.
Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se depășirea nivelului de cadmiu.
Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, potrivit ANSVSA.

Alertă alimentară| Sursa: ANSVSA

Astfel, clienţii care au cumpărat acest produs sunt sfătuiţi să nu îl consume şi să îl returneze.


„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu lotul menționat și roagă cu amabilitate să le distrugă
sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data
de 24.07.2024”, a adăugat ANSVSA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: Despositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Alimentul gras care slăbește. Cum, cât și când trebuie mâncat ca să dea rezultate.

Alimente care „luptă” cu căldura și cu oboseala cronică de vară

abonare newsletter