Sănătate

Ce pot face femeile pentru a-și prioritiza sănătatea

Un nou studiu aduce în atenție o problemă îngrijorătoare în sănătatea femeilor. O mare parte amână sau ratează analize medicale importante. Un expert explică pașii de făcut.

Multe femei amână analizele medicale importante, fără să își dea prioritate. Foto: pexels.com Multe femei amână analizele medicale importante, fără să își dea prioritate. Foto: pexels.com

 

 


Aproximativ 72 de milioane de femei americane au amânat sau au ratat analize medicale importante, conform unui sondaj realizat de Gallup.

 


Studiul arată că, deși 90% dintre femei recunosc importanța controalelor medicale regulate, peste 40% au sărit peste sau au amânat un test recomandat. 

Situația este deosebit de gravă în rândul femeilor tinere, cu 74% dintre reprezentantele Generației Z și 70% dintre milenare declarând că le este greu să își prioritizeze sănătatea.


Studiu șocant: 40% dintre femei amână controalele de sănătate recomandate

Dr. Leana Wen, expert în wellness, atrage atenția, la CNN, asupra importanței cruciale a analizelor preventive. 

Ea subliniază că una din cinci femei va face cancer pe parcursul vieții, iar diagnosticarea și tratamentul precoce sunt esențiale pentru creșterea șanselor de supraviețuire.


Experții recomandă următoarele analize pentru femeile tinere:

Screening pentru cancerul de sân: mamografie la fiecare doi ani, începând cu vârsta de 40 de ani.


Screening pentru cancerul de col uterin: test Papanicolau la fiecare trei ani pentru femeile între 21 și 29 de ani, iar pentru cele între 30 și 65 de ani, testare la fiecare trei ani sau la fiecare cinci ani în combinație cu testul HPV.

Screening pentru cancerul colorectal: începând de la vârsta de 45 de ani.

CITEȘTE ȘI:
Telefoanele mobile și tumorile. Iată unde ar trebui să-l ții ca să-ți îngrijești sănătatea

Dr. Wen subliniază importanța vizitelor anuale la medicul de familie pentru a discuta despre istoricul medical personal și familial, factorii de risc și stilul de viață. 

Prevenția, cheia longevității: Cum pot femeile să-și prioritizeze sănătatea

Ea recomandă, de asemenea, verificări ale tensiunii arteriale, screening pentru diabet și colesterol ridicat.

Pentru a-și prioritiza sănătatea, femeile sunt încurajate să țină evidența analizelor făcute și să discute deschis cu medicii lor despre programul de screening recomandat. Este important ca femeile să fie proactive în ceea ce privește sănătatea lor și să nu neglijeze controalele preventive, chiar și atunci când se confruntă cu alte responsabilități și provocări în viață.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De ce ar trebui să-ți cureți limba? Un obicei sănătos care-ți îmbunătățește sănătatea orală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter