Sănătate

Harta Șpăgii în spitale, în iunie 2024! A crescut numărul medicilor clujeni care au cerut mită.

În ce spitale din județul Cluj și din țară s-a cerut mită în luna iunie 2024?

În ce spitale din țară s-a luat șpagă | Foto: depositphotos.com În ce spitale din țară s-a luat șpagă | Foto: depositphotos.com

 

 


În fiecare lună, clujeanul Dragoș Vana realizează „Harta Șpăgii” din spitalele din România, pe care o publică pe platforma graphs.ro.

 


Potrivit raportului pentru luna iunie, cel mai bun loc este ocupat în această lună de Gorj cu 2.82%, un județ care în mod normal avea o rată a șpăgii mult mai mare.

Mai mulți medici clujeni au cerut mită față de luna mai

Comparativ cu luna mai (2,86%), mai mulți medici clujeni au cerut mită în iunie (3,74%).


Harta Șpăgii în luna iunie 2024 | Foto: Dragos Vana - Facebook

„Răsturnare de situație la Harta Șpăgii, unde cel mai bun loc este ocupat în luna Iunie 2024 de Județul Gorj cu 2.82%. Un județ care in mod normal avea o rată a șpăgii mult mai mare.
Următoarele poziții sunt ocupate de Sălaj (3.06%), Hunedoara (3.52%), Cluj (3.74%) și Timiș (3.79%).
Bucureștiul cu 3.93%, deși constant, se îndepărtează ușor de media națională de 4.59%, în jurul căreia se situa de obicei, ceea ce este bine.
La polul opus avem județul Harghita cu 10.5%, aproape dublul mediei naționale, urmat de județele Olt (9.56%), Buzău (9.55%) și Ialomița (9.52%), toate cu un scor similar, deci într-o competiție acerbă pentru locul doi la șpagă”, a declarat Dragoș Vana.

Situația în spitalele din Cluj

În ultima lună, situația șpăgii din spitalele din Cluj a crescut. La întrebarea „Dacă vi s-au solicitat bani sau alte tipuri de recompensații de către personalul medical, doriți să sesizați acest fapt?”, în luna iunie 2024, 116 de pacienți au răspuns „Da”, iar în luna mai 2024, 103 de persoane au răspuns „Da”.


Situația în spitalele din Cluj | Sursa: graphs.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com 

CITEȘTE ȘI:

Explozie alarmantă a unei boli aproape dispărute. De la 4 cazuri la peste 5.000.

Produs contaminat cu Salmonella, retras de pe rafturile a patru lanţuri de magazine. Românii, îndemnați să returneze produsul.

abonare newsletter