Sănătate

Explozie a numărului cazurilor de Covid-19. Creștere cu 60% a infectărilor într-o săptămână.

Numărul cazurilor de Covid înregistrează o creștere puternică. Doar în ultima săptămână, numărul cazurilor a crescut cu 60%.

Creștere puternică a numărului cazurilor de Covid-19 în ultima săptămână|Foto: pexels.com Creștere puternică a numărului cazurilor de Covid-19 în ultima săptămână|Foto: pexels.com

 

 


În ultima săptămână s-au înregistrat cu 60% mai multe cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 decât în săptămâna precedentă, după cum arată datele prezentate de platforma graphs.ro, proiect dezvoltat de clujeanul Dragoș Vana

Astfel, în săptămâna 15 - 21 Iulie 2024 au fost raportate 2.015 cazuri Covid-19, o creștere puternică comparativ cu săptămâna 8-14 iulie, când au fost raportate 759 de infectări. 


După cum semnalează sursa citată, gradul de pozitivare este de peste 20%. 

„Crestere cu 60% a cazurilor de Covid fata de saptamana trecuta. 21% pozitivarea”, notează Dragoș Vana pe pagina sa de Facebook


Creștere puternică a cazurilor de Covid-19 în România, în ultima săptămână|sursa: Dragoș Vana Facebook.com

 

Pe parcursul săptămânii 15-21 iulie au fost raportate 11 decese, creștere de 120% față de săptămâna precedentă. 


Simptomele noii variante Covid-19

În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de Covd a crescut la nivel european. În Marea Britanie, infecțiile au crescut cu mai mult de 33%. Creșterea numărului de cazuri la nivel european este explicată și prin călătoriile prilejuite de campionatul european de fotbal EURO 2024.

CITEȘTE ȘI: 
COVID revine într-un val de vară, „ajutat” de Campionatul de Fotbal din Germania. Ce să faci dacă te infectezi?

În ciuda apariției unor noi variante, simptomele enumerate în orientările oficiale au suferit modificări minime sau inexistente. Acestea pot include o temperatură ridicată sau frisoane, o tuse nouă, continua, o pierdere sau o modificare a simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație, senzație de oboseală sau epuizare, dureri de cap, de gât, nas înfundat, pierdere a apetitului sau diaree.


Ce faci dacă te infectezi?

Rămâi acasă, odihnește-te, hidratează-te, ia paracetamol sau ibuprofen dacă ai nevoie și folosește miere pentru tuse (nu este recomandat în cazul bebelușilor cu vârsta sub 1 an). Nu te întinde pe spate când tușești și evită ventilatoarele. Este indicat să iei legătura cu medicul tău de familie pentru un tratament corespunzător. Cei infectați sunt sfătuiți să stea izolați 10 zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

COVID revine într-un val de vară, „ajutat” de Campionatul de Fotbal din Germania. Ce să faci dacă te infectezi?

75% dintre pacienţii spitalizați cu COVID-19 au fost tratați cu antibiotice în pandemie, deși doar 8% aveau nevoie

Ultimele Stiri
abonare newsletter