Sănătate

Trei greșeli comune pe care le fac oamenii când consumă cafea

Un gastroenterolog, absolvent al prestigioasei Universități Harvard, face valuri pe rețelele sociale cu afirmații despre modul în care majoritatea oamenilor consumă cafeaua greșit, punându-și sănătatea în pericol.

Un medic vorbește despre greșelile pe care le fac consumatorii de cafea. Foto: pexels.com Un medic vorbește despre greșelile pe care le fac consumatorii de cafea. Foto: pexels.com

 

 


Dr. Saurabh Sethi, în vârstă de 42 de ani, și-a câștigat o audiență impresionantă pe TikTok, unde împărtășește informații medicale pentru cei 358.900 de urmăritori ai săi.

 


Într-un clip recent, care a adunat peste 48.100 de vizualizări și peste 1.000 de aprecieri, Dr. Sethi dezvăluie trei greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când consumă cafea. 

Secretele consumului corect de cafea pentru o sănătate de fier

Acesta începe prin a sublinia beneficiile cafelei, menționând că este „absolut minunată pentru creier, intestine și ficat". Potrivit medicului, polifenolii din cafea stimulează bacteriile benefice din organism și îmbunătățesc concentrarea și memoria, contribuind astfel la întârzierea apariției bolii Alzheimer.


Cu toate acestea, Dr. Sethi avertizează asupra a trei practici greșite în consumul de cafea:

Adăugarea de zahăr în cafea. Creșterea nivelului de zahăr din sânge duce la inflamații, ceea ce este dăunător pentru organism. El recomandă alternative precum stevia fără aditivi.


CITEȘTE ȘI:
Cafea plină de E-uri! Numai cafea nu este în cutiile din supermarket.

Consumul de cafea non-organică. Potrivit dr. Sethi, cafeaua este una dintre culturile cele mai tratate cu pesticide, sfătuind consumatorii să opteze pentru variante organice pentru a evita ingerarea de substanțe nocive.

Renunțarea la cafea în cazul refluxului acid. Contrar așteptărilor, medicul sugerează că persoanele care suferă de reflux acid nu ar trebui să renunțe complet la cafea. În schimb, el recomandă alegerea unei cafele mai închise la culoare, care conține mai puțină cofeină și este mai blândă cu stomacul.


Dr. Sethi oferă și alte sfaturi utile, precum consumul a două pahare cu apă pentru fiecare ceașcă de cafea consumată, pentru a preveni deshidratarea. 

Un medic de la Harvard dezvăluie 3 greșeli fatale în consumul cafelei

Anterior, el a atras atenția asupra pericolelor consumului excesiv de alimente picante, citând cazul tragic al unui adolescent care a murit după ce a consumat un singur chips de tortilla extrem de picant.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Beneficiile roşiilor pentru sănătate. De ce e bine să le consumi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter