Sănătate

Nevoie urgentă de sânge la Cluj! Donatorii sunt chemați să facă o faptă bună.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj face apel la donatori, fiind nevoie urgentă de mai multe grupe de sânge.

Este nevoie urgentă de sânge| Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj Este nevoie urgentă de sânge| Foto: Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj

 


Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj face un apel la clujeni pentru donarea de sânge, fiindcă există o mare nevoie în prezent.
 


Potrivit acestora, este mare nevoie de mai multe grupe de sânge.

„Datorită nevoilor crescute de sânge ale spitalelor si în această perioadă de concedii și cum numărul donatorilor a scăzut din cauza concediilor și probabil caniculei avem mare lipsă de sânge pe grupele A + și A-, O+ și O -, B -, AB+ și AB - . Donatorii cu grupele de sânge deficitare sunt așteptați la donare în perioada 25.07.2024-30.07.2024 în intervalul orar 7:30-13:30 respectându-se condițiile de acceptarea la donare de pe site-ul CTSCLUJ.ro Iar donatorii de grup B+ datorită stocului excedentar pe care îl avem sunt rugați să-și amâne donare pentru această perioadă 25.07.2024 -30.07.2024.
Pentru a evita aglomerația, vă rugăm să vă programați pe una din cele două platforme de programare Donorium.ro și BlooDoChallenge.
Vă rugăm să beți cel puțin 1,5 litri de apă, înainte de a vă prezenta la donare și evident să serviți un mic dejun ușor”, au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul faptelor bune! Peste 700 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei organizate de UBB.

De ce unii țânțari sunt mai însetați de sânge decât alții

Ultimele Stiri
abonare newsletter