Sănătate
Top 30 de alimente care nu cresc glicemia
Vinete, gogoşari, varză, păpădie, carne slabă de vacă, viţel, găină, raţă, gâscă, mărar, lobodă, cimbru, pătrunjel şi cafea neîndulcită menţin glicemia normală.
Alimente care nu cresc glicemia
Printr-un simplu test rapid de sânge se poate afla valoarea glicemiei. Pe nemâncate valorile normale trebuie să se încadreze între 80-110 mg/dl. Am aflat de la experţii de la Centrul Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Iaşi ce alimente sunt de ajutor tuturor adepţilor unui stil de viaţă sănătos, dar şi celor diagnosticaţi cu diabet sau aflaţi în prag de a dezvolta diabet.
Sursele pe proteine de calitate sunt recomandate pentru menţinerea glicemiei în limite normale. Printre proteinele animale recomandate se află şi carnea şi preparatele din carne (vacă, viţel, porc, găină, curcan, raţă, gâscă, miel, iepure, peşte) şi ouă. A se alege carnea slabă. Carnea semipreparată, tocăturile, carnea prăjită sunt de evitat.
Vinetele şi gogoşarii sunt recomandate şi diabeticilor
Iată o listă de legume ce ţin glicemia în limite normale – conopidă, varză, spanac, gulii, dovlecei, ardei gras, ciuperci, gogoşari, vinete, roşii, urzici, ridichi, păstăi de fasole, ştevie.
Vezi AICI lista completă.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: