Sănătate

Te simți stresat și anxios? Iată o plantă care te va scăpa de aceste lucruri, dacă știi să o folosești corect.

Te simți stresat și anxios în cea mai mare parte a zilei? Iată o plantă care te va scăpa de aceste lucruri, dacă știi să o folosești corect.

Planta care te va scăpa de stres și anxietate | Foto: pixabay.com Planta care te va scăpa de stres și anxietate | Foto: pixabay.com

 

 


 

Dacă ești un om care suferă de stres și anxietate, nu este cazul să disperi, deoarece există multe „leacuri” care te pot ajuta să scapi de aceste stări care nu îți aduc nici un beneficiu organismului și psihicului tău. 


 

Stresul este o stare emoțională și fizică de tensiune care poate să provină fie de la o situație, fie de la un gând ce determină frustrare, furie ori nervozitate și reprezintă modul de răspuns al organismului la aceste provocări.


Anxietatea reprezintă o stare emoțională pronunțată, manifestată prin neliniște, și se parte asocia cu palpitații, transpirație și nervozitate. De cele mai multe ori, aceasta apare ca răspuns al unui eveniment stresant sau al unei stări prelungite de tensiune. 

Deși sunt două stări diferite, se completează una pe cealaltă, iar apariția uneia este influențată de existența celeilalte în corpul și mintea noastră. Atât stresul, cât și anxietatea ne pot provoca adevărate dureri de cap și la propriu, dar și la figurat, și ne pot îngreuna viața. Mulți medici recomandă că acestea să fie evitate, însă știm cu toții că este aproape imposibil, mai ales dacă nu știm să ne controlăm emoțiile. 


Planta care te va scăpa de stres și anxietate, dacă știi să o folosești corect

Totuși, există câteva trucuri care ne pot ajuta să scăpăm de aceste stări și să ne continuăm viața într-un mod normal. Spre exemplu, unul dintre aceste trucuri este o plantă pe care mulți dintre noi o avem deja în casă. 

Este vorba despre frunzele de dafin, cunoscute pentru gustul deosebit pe care îl dau preparatelor culinare. Frunzele de dafin au proprietăți extrem de benefice pentru oameni, reduce stresul și anxietatea, crește capacitatea de concentrare și chiar reduce problemele de natură respiratorie. 


Ba chiar mai mult, arderea frunzelor creează un mediu liniștitor, iar fumul inhalat te va face să te relaxezi și îți va îmbunătăți starea de spirit. Plus că această plantă se găsește în orice magazin și nu este deloc scumpă. 

De asemenea, frunzele de dafin pot ameliora tusea, răceala și bronșita. De aceea, arderea este benefică mai ales pe parcursul lunilor de iarnă, atunci când afecțiunile de acest tip sunt mai răspândite.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă. Te scapă de umiditate și PURIFICĂ aerul.

Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta

Ultimele Stiri
abonare newsletter