Sănătate

Mănânci pepene roșu cu pâine? Renunţă ACUM la acest obicei

Obișnuiești să mănânci pepenele roșu cu pâine? Specialiștii avertizează că acesta este un obicei periculos pentru sănătate. Iată și de ce!

 

 

Beneficiile consumului de pepene roşu

Hidratează intens


Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi săruri hidratante. Mai mult, consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.

Reglează tensiunea arterială


Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune, datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrin stimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.

Este puternic detoxifiant


Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp, măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar, dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat, atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.

Vezi AICI ce poți păți dacă mănânci pepene roşu cu pâine.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Te simți stresat și anxios? Iată o plantă care te va scăpa de aceste lucruri, dacă știi să o folosești corect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter