Sănătate

Condimentul banal din bucătărie pe care să-l pui în mașina de spălat. Trucul care salvează hainele colorate

Hainele colorate au un farmec și o prospețime aparte, însă, în timp, culorile se decolorează tot mai tare de la spălat și nu mai sunt la fel de vii.

 

 


Spălarea hainelor și altor articole colorate în mod corespunzător este importantă pentru a preveni estomparea culorilor. Află cum poți să speli rufele colorate cu un singur ingredient pe care, în mod sigur, îl ai și tu în bucătărie!

Cum să speli rufele colorate

Sortează hainele după culori similare. Hainele colorate deschise (roșii, portocalii, galbene) ar trebui să fie spălate separat de cele închise (negre, albastre închis, verzi închis) pentru a preveni transferul de culoare.


Verifică întotdeauna etichetele hainelor pentru instrucțiuni specifice de spălare. Unele haine colorate pot necesita spălare manuală sau pot avea alte recomandări specifice, cum ar fi cele de temperatură.

Nu adăuga niciodată mai mult detergent decât este necesar, pentru că oricum sunt suficient de concentrați pentru a spăla și degresa bine orice fel de haină.


Dacă ai haine noi și nu vrei să se decoloreze, este bine să le pre-tratezi cu sare. Umple, astfel, un recipient cu apă rece și adaugă ingredientul din bucătărie. Lăsând hainele la înmuiat timp de 30 de minute înainte de prima spălare, ajută la fixarea vopselelor în fibre.

Vezi aici despre ce condiment este vorba!


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai eficiente remedii pentru mușcătura de purice. Cum scapi rapid de roșeață și mâncărime.

Ultimele Stiri
abonare newsletter